Společně ke světlým zítřkům!

Společně ke světlým zítřkům! Zdroj: Michal Šula / Mafra / Profimedia

Republiku si pozvracet nedáme: Babiš odolal nepřátelským živlům, Hrad zalévá moudro Prezidenta Obnovitele

Státní zástupce Jaroslav Šaroch změnil v kauze Čapí hnízdo názor. Jeho nový názor spočívá v tom, že stíhání premiéra v kauze Čapí hnízdo je třeba zastavit. Spravedlnost a pravda zvítězily! Neříkal snad premiér opakovaně, že je-li v této zemi spravedlnost a nezávislá justice, pak jeho stíhání musí být zastaveno? Chce snad někdo v naší zemi nespravedlnost a justici pod vlivem? Stačí prezident! A bude-li nyní stíhání opravdu zastaveno – a to si pište, že bude – logicky to znamená, že spravedlnost a nezávislá justice v této zemi existuje. Dokonce padni komu padni, ať jsi, kdo jsi. Ani premiér se nemůže vyhnout riziku, že jeho stíhání bude zastaveno, pokud je to v zájmu pořádku! Milion chvilek pro demokracii může obsah demonstrace 16. listopad 2019 – protest proti ohrožené justici a změnám na jejím vrcholu – změnit na oslavu vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí.

V předvečer oslav 30. výročí prozatímního konce komunismu lze proto s optimismem hledět do budoucnosti s myšlenkou – ano, bude líp! Po krizi vyvolané nepřátelskými živly a kalouskovci a porážce pokusu rozbít pevnou jednotu Národní fronty ANO, ČSSD a KSČM přichází opět klid na práci. Renegáti a kontrarevoluční živly Sobotků a Šmardů, za žold a skývu falešně zpívající písně miliardářů Sörose a Bakaly, zmizeli na smetišti dějin. Nebe nad Pražským hradem a Strakovou akademií má opět barvu blankytu a jako slunce nad nimi září moudro Prezidenta Obnovitele. Zdejší stav justiční nirvány ale není samozřejmostí ani v zemích nám blízkých. Jen vzpomeňme, jak slovenská justice věrolomně odmítla žalobu našeho premiéra proti obvinění z údajného podpisu spolupráce konfidenta StB. Lež byla odhalena a stačilo vyjádření premiéra, který hanebný výrok vyvrátil tím, že to není pravda – a hotovo.

Stejně statečné je i dnešní rozhodnutí státního zástupce Jaroslava Šarocha o zastavení stíhání premiéra v kauze Čapí hnízdo. Stačilo jen nekompromisní rozhodnutí muže, který se nebál možných útoků lůzy ulice, tlaku vládních činitelů ani případného odporu a nesouhlasu samotného premiéra. Ukázalo se, že to Kalousek a jeho hejno krkavců se do Čapího hnízda snažili vnést kukaččí vejce lží a pomluv. Ale neproletí! Zastavení premiérova vyšetřování je vítězstvím, po kterém přijdou brzy další. Je to vítězství pokrokových lidí naší země – dělníků, rolníků i pracující inteligence – kteří zůstali pevně sedět ve svých funkcích v továrnách, na polích i ve školách. Postavili se tak jako nerozborná hráz štvavým kampaním a účelovkám, jimiž se snaží nepřátelé rozvrátit jednotu našich lidí a vrátit je od makání na cestu chaosu pseudodemokracie a parlamentní žvanírny. Nikdo nebrání občanům vybrat si svobodně cestu, jíž chtějí kráčet. Je přirozené, že mezi Ne všemu pokrokovému a Ano hnutí makajících pak volí ANO, protože tak bude líp! Nikdo se nebrání otevřené kritice nešvarů či nedostatků, ale musí jít o kritiku pozitivní a kladnou. S radostí makat je přirozenou potřebou lidí bez ohledu na jejich národnost, rasu i pohlaví. Koho by makání nebavilo! Proto i dnes platí: Makající všech zemí, spojte se!

Vývoj posledních třiceti let odhalil lži plivané na výsledky socialismu a komunismu, který byl v této zemi budován déle než čtyřicet let. Pomluvy o jeho neúspěšnosti vyvrací premiér Andrej Babiš, který je příkladem toho, že když se to dělá dobře, úspěch je zaručen. Nebojme se připomenout, že to byl Vladimír Iljič Lenin, který změnil svět k nepoznání. Naše děti by měly vědět, že je-li v kapitalismu vykořisťován člověk člověkem, pak v socialismu je tomu naopak. A proto i dnes platí Leninovo heslo: Makat se, makat se, makat se!, základní kámen demografického rozvoje společnosti.

Jezdí snad Miloš Zeman na kole?

Přes světový význam výše uvedené záležitosti se česká politická scéna chvěla dalšími událostmi, které rozechvěly nejen srdce makajících, ale i světové burzovní trhy nemakajících. Miloš Zeman se z paluby svého vozíku účastnil připomínky prvních výstřelů II. světové války v Gdaňsku. Jeho účast na připomínce prvních výstřelů agrese Sovětského svazu vůči Polsku 17. září v Brest-Litovsku zatím není potvrzena. Program prezidenta se bude odvíjet od toho, zda se na místo s prosbou o odpuštění – jakou přednesl v Gdaňsku německý prezident Frank-Walter Steinmeier – dostaví do Brest-Litovska ruský prezident Vladimír Vladimírovič Putin. Právě zde v Brest-Litovsku se 18. září 1939 odehrála první společná vojenská přehlídka Rudé armády a Wehrmachtu jako součást společných oslav rozdrcení Polska.

Poslaneckou sněmovnou bez problémů projde novela zákona povolující vodákům jízdu pod vlivem alkoholu ve výši půl promile. Pro cyklisty zůstává v platnosti nulová tolerance. Na otázku – proč zrovna vodáci smějí chlastat – je jednoduchá odpověď: Jezdí snad Miloš Zeman na kole?

Dělali kulturu debilové?

Jana Venezuela Maláčová potvrdila pověst tvrdého chlapíka své váhové kategorie, když dala politickému náměstkovi vlastní partaje Petru Pavlíkovi padáka stručnou SMS: „Ahoj, je mi to líto, ale když chceš odejít z vlády, musíš nést následky. Jana.“

Zpětné zrcátko posílá Petru Pavlíkovi vysvětlení: „Ahoj, je mi to líto, ale když chceš být u socanů, musíš nést následky. Zpětné zrcátko“

Všichni známe obvyklou první větu instalatéra, když se pouští do opravy čehokoliv ve vaší domácnosti: „Paninko, kterej debil vám to dělal?“ Zpětné zrcátko doporučuje nedávat si to do souvislosti s vaším dítětem, které zrovna vběhlo do koupelny. Přesto podotýká, že první věta nového ministra kultury Lubomíra Zaorálka byla: „Stav kultury mi připadá nedobrý!“ Sakra, kteří debilové nám to do teď dělali?

Miloš Balák, chráněnec Vratislava Mynáře (to je ten, co stále ještě nemá povinnou prověrku bezpečnosti na funkci), obžalovaný a stíhaný v korupčních kauzách, stejně jako jeho ochránce – tedy Balák, dosáhl nejvyššího stupně v umění ojebat erár. Po všech známých loupežích, kdy mimo jiné v rozporu s Cimrmanovou teorií o tom, že díra v zemi se nedá ukrást, ukradl v Lánech i lom, umožnil Pražský hrad Balákovi nechat si obhajobu, nijak levnou s ohledem na výši jeho lupu, zaplatit ze státních peněz. Bodejť – kradeš ze státního, platí to stát, kradeš ze soukromého, platí to soukromník. To má logiku, ne? Až když deník MF Dnes upozornil, že je to další trestný čin, byl kontrakt Pražským hradem v tichosti zrušen.

A to je dnes vše, co jsem zahlédl ve zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík