„Ministrině“ financí Alena Schillerová v pořadu Talk Show Jiřího Ovčáčka

„Ministrině“ financí Alena Schillerová v pořadu Talk Show Jiřího Ovčáčka Zdroj: Repro TV Barrandov

Talk show Jiřího Ovčáčka: Nuda s rozpočtem youtubového videa

Včera měla na Barrandově premiéru talk show Jiřího Ovčáčka s originálním názvem Talk show Jiřího Ovčáčka. Je pravda, že dostala gangsterský tag Talk JO, ale bohužel není kolem pořadu nikdo, kdo by výkřik „Tók jou!“ dokázal nějak khaledovsky prodat. A vlastně je to celé dost nudné.

Jiřina se při vítání s diváky zakoktává jako prvňák před tabulí, ale to bych mu neměl za zlé, protože Barrandov je známý tím, že tam nikdo nevěří na opakování záběrů a vždycky se dělá jenom jeden take, i kdyby v něm moderátorovi vystřelil z hrudníku vetřelec.

Stejně tak bych nekladl panu mluvčímu za vinu nápis MINISTRINĚ, protože tenhle Soukupův youtube channel, který to z nějakého důvodu dotáhl do vysílání reálné televize, má s překlepy bohatou historii. Zvlášť pokud jde třeba o fakové investigativní dojárny Honzy Musila.

No… potom se objeví ministryně financí, Ovčáček ji ujistí, že se spolu nebudou bavit o státním rozpočtu, a pak se spolu čtyřicet minut baví o státním rozpočtu. Dlouho jsem přemýšlel, koho mi připomíná Jirkův moderátorský styl, a kápl jsem na to až ke konci pořadu. Pamatujete si tu Čtvrtníčkovu přehnanou moderátorskou pózu v České sodě? Takový to: „Ták a já už vítám u nás ve studiu…“ Víte? Tak to je Jiří Ovčáček.

Navíc má evidentně seznam témat, která potřebuje probrat, a jak má naučeno z výslechů v médiích, nenechá se zviklat k tomu, aby nedej bože přirozeně vedl rozhovor. Je to ten typ moderátora, který se vás zeptá, co jste dělali o víkendu, vy mu řeknete, že jste zabili osmnáct dětí a pohřbili je za městem, načež on se lehce zasměje a zeptá se: „Taky jsem četl, že máte rád cyklistiku, jezdíte rád na kolo?“

Ale abych jenom nehejtil! V rozhovoru byly super momenty. Třeba to, jak Ovčáček s Schillerovou čtyři minuty čistého času vyzdvihují (na Barrandově, před očima pracujícího lidu!), že ministryně musela pracovat pět hodin v kuse… A pak se k tomu ještě dvakrát během dílu s nevěřícným kroucením hlavy vrátí. Nebo to, jak Schillerová řekne, že není důležité, jestli je někdo muž nebo žena… A pro Jirku je to znamení, že když se zrovna nechce bavit o rozpočtu, může skočit buď po Margaret Tatcherové, nebo po nákupech hadrů.

Jinak je to z obou stran klasický checklist věcí, který musí zaznít. Ovčáček musí pochválit Miloše a plivnout po médiích, co nejsou Barrandov nebo Parláče. Ale použije u toho dvakrát slovo „venkoncem“, takže za to palec nahoru. Schillerová mluví o tom, jak furt maká a nemá žádný volný čas, jak je Andrej pracovitý a přísný a jak podporuje sport. Protože sport mají lidi rádi. Říkal Prchal. A tak čas pomalu plyne a vy máte pocit, že kdybyste čtyřicet minut čuměli do zdi, udělali byste líp.

Když pominu to, že má Barrandov vážně vliv na to, jak lidi uvažují o politice, mám ho docela rád. Venkoncem. Nekoukám na něj často, ale jsem rád, že tam někde je, že když chci, můžu se zkouřit a dívat se, jak Čmaňa Zedníček i po třiceti letech pořád hraje Kufr, jak ze sebe jeden pološílený miliardář dělá idiota jenom pro moje pobavení. A pak je Major Zeman. A to je fajn.

Ale Talk show Jiřího Ovčáčka ani není bizár, je to jen špatně natočená, nekvalitní nuda zabalená do prostředí, které nejspíš tvořil někdo, kdo před lety v heroinovém opojení od někoho slyšel, jak vypadá set pro talk show.

Nedoporučuju ani s drogami, 3/10, ztráta času.