Video placeholde
Lego Hidden side
Lego Hidden side
Lego Hidden side
Lego Hidden side
Lego Hidden side
5
Fotogalerie

Stavebnice z kostek, u které se vyřádíte i s mobilem. Nové stavebnice Lego pracují s rozšířenou realitou

V ospalé městečku Newbury postaveném z kostek Lego se na první pohled neděje nic zvláštního. Autobus každý den doveze děti na střední, na pobřeží trčí stará bárka a starousedlíci si pochutnávají v místním stánku na krevetách. Jakmile ale na poklidné kulisy namíříte mobilní telefon, odhalíte tajuplný svět plný záhad a číhajících duchů, kteří se snaží město ovládnout. Více zjistíte ve videu v úvodu článku.

Stavebnice Lego Hidden Side se skládají stejně jako všechny ostatní Lego řady. Každá ale obsahuje barevné kostky, kterými po postavení můžete otáčet. A právě ty jsou klíčové pro další hru se stavebnicí přímo v chytrých telefonech. Ve všech návodech najdete QR kód, který vás odkáže ke stažení mobilní aplikace a v App Store i Google Play ji stáhnete zdarma a v češtině.

Úvodní menu je rozdělené na dvě poloviny. V jedné polovině se vtělíte do kůže jednoho z duchů a vyzkoušíte si, jaké to je v astrálním světě. V druhé části aplikace už potřebujete mít alespoň jednu stavebnici LEGO Hidden Side postavenou. Vyberete, se kterou stavebnicí si chcete hrát, svůj mobil na postavený set namíříte podle instrukcí a můžete hrát interaktivní hru, která do hry zapojuje přímo onu stavebnici.

V kůži hrdinů Jacka a Parker začíná váš boj s duchy, kteří dělají neplechu po celém městě, a zde vaše stavebnice hraje klíčovou roli. Pro úspěšné pokračování hry v ní musíte občas něco posunout, přestavět, přemístit anebo zapojit jednu ze svých LEGO minifi gurek. A v mezičase dojde i na samotný lov duchů. Ti pak končí ve vaší vlastní sbírce. Každý duch má přitom různé schopnosti a vlastnosti, které v průběhu hraní můžete vylepšovat. Kromě toho s každým splněným úkolem získáváte zkušenosti a potřebné body, za něž pak v aplikaci získáváte nejrůznější bonusy a vylepšení. Jakmile v dětském pokojíčku přibude další stavebnice řady LEGO Hidden Side, vaše sbírka příběhů, dobrodružství, zábavy, duchů a vylepšení se rozroste.