Video placeholde

Karlos Vémola: Velikost prsou je pro mě naprosto zásadní. Ženy si podle toho vybírám

Karlos Vémola, zápasník MMA a první Čech, který se dostal do prestižní organizace Ultimate Fighting Championship (UFC). Díky svým úspěchům a především vlastenectví se stal také prvním zápasníkem, který dostal oficiální pozvání na Hrad. Ve velmi osobním rozhovoru mluvil o strachu, umění prohrávat, životě v luxusu, dětech, přísném otci i o kontroverzní přítelkyni Lele. 

Celý rozhovor s Karlosem Vémolou v Prostoru X si můžete pustit zde:

Video placeholde
PROSTOR X: Rozhovor s Karlosem Vémolou • Prostor X

 

Zápasník politiku víceméně neřeší. Pokud se tedy nejedná o extrémismusnebo radikální názory, které mu nejsou příjemné. Pozvání prezidenta Miloše Zemana přijal bez váhání. Přiznává, že si úplně nebyl jistý v tom, kdo je kdo a politiky znal jen některé. Není divu, žije totiž dlouhodobě v Londýně a na česképolitické i kulturní scéně se neorientuje tak dokonale. „Pozvání na Hrad se neodmítá, ať je prezidentem kdokoliv. Nevěděl jsem, jak se tam budu cítit, jestli budu mimo mísu a jak zapadnu. Ale cítil jsem se velmi příjemně,“ říká Karlos Vémola o večeru na Pražském hradě, na němž si dobře popovídal například s Tomiem Okamurou 

Holky učí utíkat

Na otázku, zda má nejúspěšnější český MMA bijec někdy strach, odpověděl, že pořád. Zápasník, který strach nemá, by měl podle něj skončit. V tom, jestli je důležitější umění sebeobrany nebo útoku, má Vémola jasno. „Nejlepší obrana je útok,“ prohlásil během rozhovoru a dodal, že to platí v bojových sportech, na kurzech sebeobrany učí převážně ženy pravý opak. „Zcela reálně učím holky, aby utíkaly. Pokud se mě některá zeptá, jak například sebrat útočníkovi nůž, odpovídám, nesnaž se o to, pokud to jde, uteč,“ říká v rozhovorovém pořadu Prostor X Karlos Vémola. 

Velký materiál o fenoménu MMA a českém bojovníku Karlosu Vémolovi najdete v Reflexu č. 34, který si můžete pořídit během pár kliknutí na webu ikiosek.cz!

Reflex 34/2019Reflex 34/2019|Archív