Prague Pride 2019.

Prague Pride 2019. Zdroj: Blesk:Foto : Czech News Center / Rušinová Mária

Je Bůh homosexuál? Účast Boha na průvodu Prague Pride zaskočila církev i celou křesťanskou veřejnost

Sobotní průvod Prague Pride nabídl jedno veliké překvapení. V čele průvodu jenom kousek za primátorem Zdeňkem Hřibem kráčel sám Bůh. Mával nad hlavou duhovou vlajkou a byl oděn do latexového oblečku s dírou na zadek. Bůh s holým zadkem mávající v průvodu homosexuálů duhovou vlajkou značně rozhodil nejednoho představitele církve.

„Nevím, co k tomu říct. Musíme si udělat nějaké výstupy z pochodu. Tohle je přinejmenším dost podivné. Čekáme na instrukce z Vatikánu. Tohle se stát nemělo. Tohle se stát nemělo…“ Lamentoval kardinál Duka, který stále nemůže uvěřit, že se Bůh účastnil pochodu Prague Pride.

Zatímco nejvyšší církevní představitelé čekají na instrukce, co dál, ti nižší a řadovější panikaří a přehodnocují celý svůj život.

„Už třicet let hlásám, že homosexuálové půjdou do pekla. Že to je zlo a podobně. A teď zjistím, že možná i samotný Bůh je homosexuál? Připadám si jako blbec. Kdybych to byl býval věděl, všechno mohlo být jinak. Jinak,“ litoval kaplan Jaromír Bezoušek, který káže v kostele v Dolních Hříčkách.

Zatímco mezi věřícími zavládla panika, LGBTBFLMPSVZ komunita jásá, neboť účast Boha na Prague Pride dává tomuto průvodu legitimitu i po duchovní stránce.

„Jsme za podporu Boha vděčni. Pokud navíc zápasí se svou orientací, my ho rádi přijmeme takového, jaký je. To je právě naše poselství, že bereme lidi takové, jací jsou. Pokud je Bůh homosexuál, my ho rozhodně soudit nebudeme. Nikdo by ho za to neměl soudit. Je to jen jeho věc,“ prozradil René Douša, jeden z organizátorů Prague Pride a člen Spolku rozkošníků a milovníků pánského pozadí.

Trochu světla do celé situace by mohl vnést samotný Bůh, který však neposkytl žádný rozhovor a po ukončení Prague Pride se odebral zpět do nebe. Jeho jediná slova, která zaznamenal mikrofon opodál probíhajícího rozhovoru s novinářem a jiným účastníkem, jsou: „Božíčku, tolik šťavnatých prdelek se tu dneska sešlo, mňami mňami.“

Tato boží slova samozřejmě začali okamžitě analyzovat nejen církevní představitelé, ale i teologové. Není divu, jelikož se jedná o první a jediná slova samotného Boha, která byla zaznamenána na nahrávací zařízení. Zda budou v původním změní zavedena do Bible, o tom se budou jistě vést vášnivé diskuse.

„Nemyslím si, že věta „Božíčku, tolik šťavnatých prdelek se tu dneska sešlo, mňami mňami“ je vhodná do Bible, ale uvidíme,“ vysvětlil teolog Lubomír Zounar, který se přiklání spíš k tomu, aby tato slova zaznamenána nikde nebyla.

Ačkoliv sám Bůh se ke své účasti na Prague Pride nevyjádřil, novinářům se podařilo vyzpovídat jeho syna. Ten sice na Prague Pride nebyl, ale je se svým otcem v kontaktu, takže by mohl vnést do situace trochu světla.

„Je to buzna stará,“ vysvětlil Ježíš, který tak zasadil další semínko pochybností do myslí spousty křesťanů.

PS: Pokud jste muslim a máte nutkání přijít vystřílet naši redakci, protože si děláme srandu z Boha, tak pozor. My si děláme legraci z křesťanského boha. Z toho vašeho by nás to ani nenapadlo. Váš Bůh je stoprocentně heterosexuál jak poleno. Gratulujeme.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že komouši by nejraději znárodnili i vzduch.