Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Za fotografie vyrytého srdíčka v písku na pláži bude dávat Instagram pokuty. Hrozí i odnětí svobody

Šéfovi sociální sítě Facebook a Instagram Marku Zuckerbergovi došla trpělivost s neustále se opakujícími fotkami z dovolené, kdy dotyčný vyryje na pláži do písku srdíčko s datem, vyfotí to a sdílí to na svém profilu.

„Takhle to už dál nejde. My chceme, aby byl Facebook i Instagram pokrokový. Aby udával trendy. Když ale rok co rok všichni sdílí ty samé debilní fotky z dovolené, nikam se neposuneme,“ lamentoval Mark Zuckerberg na tiskové konferenci.

„Úplně mě bolí u srdce, když to vidím. A to nejsou jenom fotky srdíčka na pláži. To máme i takzvané „párkové fotografie“, tedy vyfotit si jenom nohy s mořem nebo bazénem v pozadí, což vypadá jako dva párky. Měl jsem za to, že každý člověk je individualita, ale když vidím ty fotografie z dovolené, mám pocit, že lidstvo je ztraceno,“ rozplakal se.

V návaznosti na tuto skutečnost došla šéfovi největší sociální sítě trpělivost a ohlásil, že Facebook i Instagram budou některé druhy fotografií pokutovat.

„My je mazat nebudeme, to by nebylo výchovné. My je budeme rovnou pokutovat. Jen ať ostatní vidí, co se jim stane, když udělají něco tak hrozného,“ přitakal Steve Young, viceprezident Facebooku pro pokuty a tresty.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že pokuty ze strany Facebooku či Instagramu nemají oporu v zákoně, opak je pravdou. Když si totiž založíte účet na jedné z těchto sociálních sítí, musíte odsouhlasit podmínky, které nikdo nikdy nečte, ale kde je mimo jiné napsáno, že Facebook vás může pokutovat anebo za velmi vážný prohřešek vás může nechat zavřít do vězení až na pět let. Trest smrti zatím Facebook neprovozuje.

Aby Mark Zuckerberg dokázal, že nemluví do větru, vydal oběžník, kde je seznam veškerých zakázaných fotografií spolu s výší pokuty, která za jejich zveřejnění hrozí.

- Fotografie srdíčka vyrytého v písku s datem – pokuta 1000 dolarů či odnětí svobody na tři roky.

- Fotografie nohou s mořem či bazénem v pozadí – pokuta 800 dolarů.

- Fotografie ve výskoku na pláži – pokuta 80 dolarů.

- Fotografie švédských stolů v hotelu – pokuta 100 dolarů.

- Fotografie vedle palmy – pokuta 150 dolarů.

- Fotografie na lehátku na pláži nebo u bazénu s barevným drinkem s brčkem – pokuta 1000 dolarů či odnětí svobody na dva roky.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je nový pořad hradního mluvčího Ovčáčka na TV Barrandov. I když tato zpráva také vypadá jako kachna.