Vyvracíme mýty o silikonových prsou.

Vyvracíme mýty o silikonových prsou. Zdroj: Aesthevita

Nejčastější mýty o plastice prsou a proč jim nevěřit

Také patříte k zarytým odpůrcům silikonových prsou a věříte různým mýtům, které se o nich šíří? V dnešním článku vám nejčastější mýty o plastice prsou odhalíme a ukážeme vám, že ne vždy je všechno takové, jak se zdá. A pokud o augmentaci náhodou přemýšlíte, nenechte se odradit kolující fámy a čtěte dál.

1. Ženy po plastice prsou nemůžou kojit

Mnoho lidí se domnívá, že po plastice prsou už nemohou ženy kojit. Avšak během plastické operace prsou nedochází k nejmenšímu narušení prsní žlázy, takže produkci mléka a kojení to nikterak neovlivní. Lékaři silikonové implantáty vkládají pod prsní sval nebo žlázu a k případnému riziku poškození tak může dojít pouze při zmenšování prsou. Dnes je ale plastická a estetická medicína na takové úrovni, že to riziko nehrozí.

2. Plastická operace prsou bolí

Každý člověk má jiný práh bolesti, ale rozhodně obecně neplatí, že by samotná plastická operace prsou či rekonvalescence byla pro ženy velkým utrpením. Kdyby tomu tak bylo, málokdo by zákrok podstupoval. Zvýšená citlivost nebo mírná bolest v prvních dnech po zákroku se možná dostaví, ale vždy závisí na tom, jak pečlivě dodržujete odpočinek během rekonvalescence. Hned poté, co se oblast kolem jizvy zahojí, což bývá zhruba do jednoho měsíce, se můžete vrátit do svého zaběhnutého režimu a po 6 týdnech už klidně začít sportovat.

3. Implantáty pískají a praskají

Možná už jste někdy také zaslechli, že prsní implantáty mohou při vyšším tlaku pískat nebo dokonce prasknout. I tohle je však nesmysl, protože silikony nepískají ani při letištní kontrole, ani v letadle. Navíc jsou vždy vystavovány testům kvality, a to i s ohledem na možné poškození. Může se sice objevit prsní implantát s výrobní vadou, ale tu odhalí buď test, nebo odborný personál přímo na sále. K tomu, aby implantát prasknul, musí mít nejprve nějaký podnět. Riziko prasknutí hrozí například při autonehodě, silném nárazu či propíchnutí vlastním žebrem. Jedná se zpravidla o neočekávané situace, které nikdo z nás neovlivní.

4. Umělá prsa vypadají uměle

Dneska už se technika plastické operace prsou nachází na takové úrovni, že jen stěží rozeznáte umělá prsa od těch přírodních. Moderní implantáty mají přirozený tvar a vyrábí se z kvalitních materiálů. Dříve se rovněž říkalo, že jsou studená na omak, ale to bylo způsobeno tím, že se plnila fyziologickým roztokem, tedy slanou vodou. Aby prsa působila co nejpřirozeněji, je třeba zvolit i jejich správnou velikost a ideálně se o ní poradit s odborníkem.

Věříme, že pravda, která se skrývá za mýty, mnohé z vás uklidnila a že se díky ní třeba konečně odhodláte podstoupit plastickou operaci prsou, liposukci nebo úplně jiný zákrok, o kterém jste doposud jen snili.