Video placeholde
Jiří Mádl a Štěpán Benoni v seriálu Sever
Karel Roden v seriálu Princip slasti
Tereza Brodská v cyklu Jak se nepodělat život
3
Fotogalerie

Jiří Mádl si zahraje policajta ze Sudet. Podívejte se na ukázku nového seriálu Sever České televize

Česká televize (ČT) na podzim představí své dva nové kriminální seriály - Sever režiséra Roberta Sedláčka a česko-polsko-ukrajinský projekt Princip slasti, v němž ztvárnil hlavní roli Karel Roden. Diváky čekají i čtyři filmy sdružené v cyklu Jak si nepodělat život, desátá řada taneční show StarDance a zábavní pořad zaměřený na fenomén falešných zpráv. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci veřejnoprávní televize. Podívejte se na ukázku ze seriálu sever v úvodu článku.

V šestidílné minisérii Sever budou Jiří Mádl a Štěpán Benoni vyšetřovat lokální kriminální případy a zároveň svádět boj s institucí, pro kterou pracují. Podstatou seriálu je psychologicky pojatý příběh úředníka z Bíliny, který se kvůli finančnímu přilepšení rozhodl být policistou, ale jakožto idealista ve sboru narazil. "Můžu vám slíbit výborné herecké výkony ve stylu noir a situace, které důvěrně znáte, jako je mobbing, zesměšňování nadřízeným před podřízenými nebo marnost vlastní aktivity, když se nehodí do rámce korporace," uvedl ke svému dílu režisér Sedláček, jenž si krimižánr vyzkoušel poprvé.

V projektu Princip slasti, který režíroval Polák Dariusz Jablonski, bude Roden s kolegy z Varšavy a Oděsy řešit případ lidských ostatků nalezených ve třech středoevropských zemích.

Čtyři psychologická dramata z cyklu Jak si nepodělat život přinesou podle jejich autorů intimní příběhy, jež by si člověk raději nechal pro sebe. Snímky natočili Jan Hřebejk, Tereza Kopáčová a Vít Karas.