Předseda ČSSD Jan Hamáček a premiér Andrej Babiš (ANO) - ilustrační snímek

Předseda ČSSD Jan Hamáček a premiér Andrej Babiš (ANO) - ilustrační snímek Zdroj: Blesk:Daniel Cernovsky

Opět to dokázal. Babiš ukočíroval Zemana, srovnal Hamáčka, zachránil ČR a stal se hrdinou léta

„Čau lidi, dneska jsem nekecal a makal. Donutil jsem prezidenta odvolat ministra Staňka a přesvědčil jsem Jana Hamáčka, aby zůstal ve vládě,“ tak nějak by klidně mohl vypadat příspěvek na Facebook od Marka Prchala, který píše na Facebook jménem Andreje Babiše, který nemá ponětí, co to Facebook je.

A Marek Prchal by se nemýlil. Po pár měsících, kdy Miloš Zeman odmítal odvolat Staňka a Jan Hamáček překonal světový rekord v prodlužování termínu pro případný odchod z vlády, přijel na bílém koni spasitel a Slovák Andrej Babiš, pohladil si lemura, zašmelil si něco dotací a potom všechno vyřešil. Ostatně jako vždycky. Pokaždé, když se stane něco dobrého, je to zásluha Andreje Babiše.

„Už jsem se nemohl dívat, jak republika trpí. Prezident Miloš Zeman odmítal Staňka odvolat a ten nemastnej a neslanej Hamáček trval na tom, že pokud Zeman Staňka neodvolá a nejmenuje nového ministra, kterého chce ČSSD, tak bude tak dlouhou oddalovat termín, kdy odejde z vlády, až jednoho dne ten termín neoddálí a z vlády odejde. No přiznejme si, že to byla patová situace. Celá Česká republika byla v ohrožení. Lidé trpěli. Bylo na čase, abych zakročil. Po několika schůzkách, kdy jsem si obě strany jen oťukával, jsem udeřil. No a máme to tady. Zeman Staňka odvolal. Nechtěl bych novinářům vkládat slova do úst, ale pokud o mně budou nyní psát jako o největším Čechovi, budou to psát správně,“ usmíval se Andrej Babiš na tiskové konferenci, kterou svolal, aby se pochlubil, co zase dokázal.

Zatímco Andrej Babiš po zásluze sklízí ovace, Jan Hamáček s úšklebkem tvrdí, že Andrej Babiš nic nevyřešil.

„Opět si pan Babiš připisuje úspěchy, které mu nenáleží. On nic nevyjednal. On na těch schůzkách jen vykřikoval ‚Prečo, pan prezident? Prečo?‘ a to bylo všechno,“ nabídl svůj úhel pohledu i Jan Hamáček.

„Pan prezident odvolal pana Staňka, protože ho celá ta aféra začala nudit. Nyní se soustředí zase na něco podobně státotvorného,“ odhalil i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček pohnutky, které vedly Miloše Zemana k odvolání Staňka.

Ať je pravda jakákoliv, důležité je, že smetanu slízne Andrej Babiš, protože to nejlépe umí prodat.

Čapí hnízdo, podvodné dotace a podobné nehezké věci jsou zapomenuty. Andrej Babiš zachránil Českou republiku a zlepšil léto každému z nás. A to není rozhodně málo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale jsou promrhané miliony v janovském ghettu.