Křoví

Křoví Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Spolu je chytili, spolu je oběsili

Pan Babiš, chudák předseda vlády, kterému se posmívají, že už je taky Zemanova loutka, se konečně naštval. Nebude dál trpět, aby o něm říkali, hlavně ti z ČSSD, že je slaboučký.

ČSSD zavinila krizi, že prezident nekoná, co mu ústava nařizuje, ministry neodvolává ani nejmenuje a Hamáček se snaží ten problém hodit na premiéra. Ale on, Babiš, už nebude dál hrát divadlo a dělat ze sebe hlupáka. Propukne to koncem srpna, slibuje neurčitě, ale budeme se divit. Stane se prý opět silným šéfem vlády, socialistům už dál nebude trpět jejich pletichy a Zeman mu už nebude poroučet. Odskok od ČSSD bude prý ostrý!

Ruce pryč

Vinou ČSSD podle Babiše je, že neodvolala ministra a nenavrhla nového tak, aby ta jména prezident schválil. Pak by je prezident odvolal a jmenoval a nebyl by žádný problém, natož krize vlády. Babiš od té krize dává ruce pryč, krize není, volá, jako by ji chtěl zaříkat. Už nebude ČSSD pomáhat, ať si to, co si nadrobila, sama vylíže. Prezident je v tom nevinně, kdyby mu socialisti navrhli odvolat a jmenovat ministry, s nimiž souhlasí, tak by je pochopitelně odvolal. To je Babišovo pojetí prezidentství.

Onačejší náhradníci

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!