Sex v těhotenství je prostě jako sex kdykoliv jindy, až na pár detailů...

Sex v těhotenství je prostě jako sex kdykoliv jindy, až na pár detailů... Zdroj: Profimedia.cz

Příručka moderního fotra: Sex v těhotenství a sex po porodu

Sex je nedílnou součástí života, a dokonce je jím i život podmíněn. Každý má právo na sex (tedy kromě dětí) a nejinak tomu je i u těhotných žen, potažmo manželů těhotných žen. Pokud si pročtete libovolnou příručku o rodičovství, zjistíte, že sex v těhotenství je nejen povolený, ale často i doporučovaný. To je mimochodem jediné sympatické tvrzení z jakékoliv příručky pro budoucí rodiče, jelikož jinak se v příručkách nic extra pozitivního nedozvíme.

Sex v těhotenství se na první pohled tváří jako jakýkoliv jiný sex, ale není tomu tak. Ať si příručky i profesionálové (myšleno gynekology, ne profesionální souložisty v těhotenství) tvrdí cokoliv, vždycky tam někde vzadu v hlavě slídí u muže myšlenka, jestli tomu dítěti nemůže ublížit. Takový extrémně obdařený jedinec jistě nejednou zapřemýšlí, jestli svému nenarozenému potomkovi nemůže vypíchnout oko. No a my méně obdaření zase dumáme, jestli si u svého budoucího potoka neuřízneme ostudu a nebudeme v jeho očích méně muži, či dokonce se odkudsi z lůna manželky neozve smích.

Pomineme-li obavy o bezpečí dítěte, v těhotenství vytane na povrch i jeden ryze fyzický problém. Tedy neustále se zvětšující břicho ženy. Sex v prvním trimestru není žádné hrdinství, to zvládne každý. Ke konci třetího trimestru, kdy vzdouvající se abdomen ženy dosáhne až nelidských rozměrů, to je výzva.

Samozřejmě, že taková poloha zezadu diskrétně za úplné tmy, aby nebyly vidět hemoroidy, kterými ženy v těhotenství často trpí, to samozřejmě jde. V tom vyjma bolestí zad problém nebude. Maximálně v případě, že žena čeká například paterčata, takže má přes břicho obvod čtyři metry a kleknout si na všechny čtyři u ní nepřipadá v úvahu, neboť břicho je objemnější než dosah končetin. Tím pádem čelem dolů vždy jen balancuje na břiše.

U balancování ale ještě chvíli zůstaneme, protože tu máme polohu misionáře, která ve třetím trimestru může být opravdovou výzvou. Odborníci doporučují ulehnout na ženino břicho, roztočit se dokola, dělat „vrrrrrm, vrrrrrm, vrrrrrm“ a máme tu vrtulník. K samotnému koitu sice nedojde, ale i vrtulník se cení.

Oblíbená je ještě poloha na koníčka, při které hrozí, že žena muži břichem vyrazí zuby.

Tolik asi k těm základním polohám a nyní přejdeme k tomu nejdůležitějšímu. K tomu, proč jsou vůbec ženy těhotné. Bystrý i ten méně bystrý muž si povšimne, že v těhotenství ženě narostou ňadra mnohdy i do nečekaných rozměrů. Je to radost. Těhotenství je doba hojnosti a hlavně možnosti konečně zabořit obličej mezi prsa a dělat „brm, brm, bmr“.

Toliko k sexu před porodem. Hemoroidy, vyražené zuby a brm brm mezi prsa.

Nyní si řekneme něco k sexu po porodu. Milé děti. Po porodu sex není. Žena je rozbitá a navíc vám tam řve mimino. Děkuji za pozornost.