Biskup Morphou Neophytos „odhalil“, jak vzniká homosexualita

Biskup Morphou Neophytos „odhalil“, jak vzniká homosexualita Zdroj: Cyprus Mail/Facebook

Šílená teorie: Homosexualita vzniká, když si těhotná žena užívá anální sex, tvrdí biskup

„Homosexualita je většinou problém, který se přenese na plod, když má těhotná žena anální sex a líbí se jí to,“ prohlásil ve čtvrtek významný kyperský biskup Morphou Neophytos během čtvrteční diskuze s LGBT aktivisty ze skupiny Accept. Jeho neobvyklé tvrzení, které se objevilo na sociálních sítích, vyvolalo velmi bouřlivé reakce.

Morphou Neophytos je vlivným představitelem ortodoxní Kyperské pravoslavné církve a podobná slova pronesl už v červnu, když při komentování tématu análního sexu v těhotenství parafrázoval jednoho z moderních světců ortodoxní církve svatého Porfyriose.

,,Je to problém, který přenáší rodiče na dítě. Homosexualita nastává, když má pár sex v těhotenství a sex je nepřirozený, tedy anální… Pokud si žena anální sex užije, vytvoří se touha, která je pak přenesena na nenarozené dítě,“ tvrdí opakovaně biskup Neophytos. Na jeho slova poukázal web Cyprus Mail.

Video biskupa ze čtvrteční přednášky se objevilo předtím na sociálních sítí, kde se stává virální senzací. Vyvolalo bouřlivé reakce jak na Kypru, tak v zahraničí.

Někteří diskutující na sociálních sítích se začali biskupa v nadsázce ptát, že když vysvětlil, jak vznikají gayové, tak by měl také osvětlit, jak vznikají lesby. Většina reakcí je ale negativní, protože lidé považuje slova Neophytose za naprostý nesmysl.