Video placeholde
Oficiální fotografie z nového Zaklínače
Oficiální fotografie z nového Zaklínače
Oficiální fotografie z nového Zaklínače
Oficiální fotografie z nového Zaklínače
Oficiální fotografie z nového Zaklínače
9
Fotogalerie

Náhrada za Hru o trůny? Nový seriál Zaklínač vypustil první ukázku a fanouškům se líbí

Zatímco v 90. letech lidé hromadně sledovali seriály jako Xena nebo Herkules po jejich konci zájem o fantasy seriály opadl. To se zlomilo až s příchodem jednoho z nejpopulárnějších seriálů všech dob – Hry o trůny. Na jejich popularitu chce navázat další velký projekt, který si jako předlohu bere také kultovní fantasy ságu – Zaklínač. Seriál internetové televize Netflix o legendárním lovci monster se kvapem blíží a známo už je spousta informací a hlavně vyšla první plnohodnotná ukázka. Vše nejdete přehledně v článku.

Zatímco Hry o trůny měla při svém televizním startu pouze pár knihami políbených fanoušků, Zaklínač je v opačné pozici. Je to obrovský fenomén, který zpopularizovali především hry od polského studia CD Projekt RED. I díky nim si fandové zpětně kupovali knihy a fanouškovská základna má nyní v podstatě všechno načteno. A je to znát i v diskuzích o chystaném seriálu. Fandové těžce nesli obsazení „Supermana“ Henryho Cavilla i dalších postav, jejichž vzhled nekoresponduje s poslední vydanou hrou.  

Tvůrci seriálu pro Netflix totiž vychází hlavně z knih Andrzeje Sapkowského. V jejich Zaklínači tak nebude příliš jasné, kdo je dobrý a kdo zlý. Jejich lovec monster také nosí pouze jeden meč, o čemž se také hodně diskutuje. A fanouškům také vadí, že už od preprodukce hledali tvůrci rasově co nejvíc rozmanité herce.

Nyní je ale venku první ukázka a fanoušci jsou víceméně spokojeni. Padají sice posměšky na to, že je Zaklínač příliš svalnatý a dryády příliš černé, ale jinak nic zásadního. Navíc ústřední herecké trio šlo se svou kůži na trh na akci Comic Noc v San Diegu a setkalo se s vřelým přijetím. Na akci se fanoušci mimo jiné dozvěděli, že i Henry Cavill je vášnivých hráčem Zaklínače a že se na roli připravoval čtyři měsíce, během kterých trénoval se čtyřmi různými meči. V seriálu bude detailně rozpracována minulost ženských postav, zatímco v knihách jsou o ní jen útržky.

Tvůrci i herci upozornili fanoušky, aby jejich seriál nesrovnávali se Hrou o trůny. Bude prý úplně jiný a kromě fantasy prvků bude řešit i rodinné vazby mezi postavami. Jedna paralela se ale mezi oběma seriály nabízí. I tady totiž dohlížel na bojové scény Vladimír Furdík, slovenský kaskadér a choreograf, který si také zahrál Nočního krále. Detailně o tom mluví v rozhovoru pro Reflex, který najdete ZDE.

První řada seriálu The Witcher bude mít celkem osm epizod, které budou mít premiéru v prosinci. V hlavních rolích se představí Henry Cavill (Geralt z Rivie), Anya Chalotra (Yennefer), Freya Allan (Ciri), Jodhi May (Calanthé), Björn Hlynur Haraldsson (Eist Tuirseach), Adam Levy (Myšilov), MyAnna Buring (Tissaia de Vries), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo), Therica Wilson-Read (Sabrina Glevissig) a další.