Lashana Lynch se představí v nové bondovce

Lashana Lynch se představí v nové bondovce Zdroj: profimedia.cz

Agentem 007 bude černoška bojující za klima s povolením žalovat za sexuální obtěžování

Svět se mění. S touto skutečností se musí vypořádat nejen běžní lidé, ale i filmaři. Lidé z filmového průmyslu musí držet prst na tepu doby a naslouchat hlasu globálních změn. V dnešní době se stírají rozdíly mezi pohlavím, rasou, inteligencí anebo náboženství. Všichni a všechno je si rovno a snadno navzájem za sebe zaměnitelné. V rámci tohoto trendu tvůrci nového Jamese Bonda přišli s něčím doposud nepředstavitelným. Agentem 007 bude černoška. Herečka Lashana Lynchová. Jamesem Bondem nadále zůstane Daniel Craig (zatím), nicméně agentem 007 již nebude. Těžko předjímat děj nového Bonda, ale je jisté, že macho heterosexuální bílý muž, který ženy bere jen jako sexuální objekty, nemá v dnešní době místo.

Agent 007 v podání černošky má mnohem větší potenciál. Zatímco původní agent 007, James Bond, měl povolení zabíjet, černoška 007 zabíjet nemusí. Vzhledem k tomu, že všichni zlosyni jsou muži, stačí onoho záporáka nařknout ze sexuálního obtěžování a dotyčný skončil. Agentka 007 zaplní přední stránky všech světových médií, kde s cedulkou s nápisem #metoo a tklivým výrazem vylíčí, jak ji například Goldfinger nutil koupat se s ním ve vaně výměnou za to, že nezničí svět.

Jakmile se toto veřejnost dozví, chudák Goldfinger bude vláčen bahnem, bez soudu ho vyhodí ze Svazu zloduchů a chudák se bude muset živit jako finanční poradce anebo pošťák. Zlo tak bude poraženo a to bez jediného výstřelu a bez obětí na životech. Elegantní, moderní, neotřelé.

Diváci budou u vytržení. A to není vše. Černoška 007 bude bojovat hlavně proti změnám klimatu. S transparentu bude chodit se školáky na demonstrace a mezi její zvláštní schopnosti a dovednosti bude téměř nadpřirozené neužívání plastových brček.

Budoucnost série filmů s Jamesem Bondem tak může vypadat následovně:

V první scéně filmu bude James Bond ve výslužbě v zástěře péct cukroví, protože dneska ženy mohou být kosmonautky, vědkyně anebo fárat v dole. Jejich místo už není v kuchyni. James Bond tak na začátku filmu nastaví společnosti zrcadlo. Potvrdí tu změnu. James Bond u sporáku bude zadostiučinění všem těm paničkám v domácnosti.

Tím role Jamese Bonda ve filmu končí a na scénu přichází černoška 007. Prvních deset minut mluví do kamery o svých pocitech a motivuje ženy, aby si šly za svými sny. Potom dostane úkol zastavit zloducha. Toho zastaví cedulkou s nápisem #metoo (viz výše) a po zbytek filmu se může věnovat záchraně planety. Chodit na demonstrace, na workshopy a sbírat na plážích odpadky. V průběhu filmu si dá dýňové „latéčko“ (žádné Martini), nechá si ho protřepat a nemíchat a ke konci filmu pomůže homosexuálnímu páru adoptovat dítě.

Těžko předjímat, ale už teď je jisté, že tvůrci Jamese Bonda narazili na zlatou žílu a změna, kterou tato série prochází je trefou do černého.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Nová ženská agentka 007 sice proti klimatickým změnám (asi) bojovat nebude, ve jménu ekologie se ale možná dočkáme jiných revolučních změn.