Video placeholde

Senátor Hilšer: Miliardáři si chtějí Česko přivlastnit a politici jsou jejich loutky, pracují pro ně Zeman i Kubera

Píší mi lidé, že jim chování prezidenta vadí. Tak vysvětluje senátor Marek Hilšer, proč připojil svůj podpis pro žalobu na Miloše Zemana. Připouští, že až k Ústavnímu soudu nejspíš nedoputuje, i tak má ale smysl. Hilšer vidí v Česku posouvání k prezidentskému systému, pro zrušení přímé volby ale není. Sám totiž zvažuje další kandidaturu, prý pro ni má čím dál víc důvodů. Třeba to, že čeští vysoce postavení politici jsou loutkami miliardářů.

Senátor tvrdí, že otálení prezidenta kolem odvolání ministra Staňka je zbytečná kauza, Miloš Zeman podle něj v minulosti porušoval Ústavu horšími způsoby. Zmiňuje hlavně vlády, které drželi u moci, přestože neměly důvěru sněmovny. Tvrdí, že žalobu na prezidenta si žádají občané a soud by měl rozhodnout, co je možné. Je ale proti návratu k nepřímé volbě, kdy jsme prý sledovali korupci v přímém přenosu.

Podle Hilšera prezident Zeman pracuje pro zájmy čínské vlády, ale taky pro české miliardáře. Ti se snaží Česko si přivlastnit prostřednictvím politiků. Někdo přímo, jako premiér Babiš, někdo z pozadí. Hilšer tvrdí, že prezident a další vrcholní politici jsou nástroji nejbohatších Čechů.

Hilšer taky upozorňuje na to, že v Číně dochází ke zločinnému odebírání orgánů vězňům. Tvrdí, že to řídí komunistická strana. Důkazů je prý řada, Hilšer uvádí třeba extrémně nízké čekací doby na transplantace. Mluví ale taky o koncentračních táborech, ve kterých Čína drží třeba příslušníky ujgurské menšiny.

Jak ovlivňují nejbohatší Češi politiku? Proč jsou důvody pro další kandidaturu Marka Hilšera na prezidenta stále silnější? Jaký smysl má ústavní žaloba, která zřejmě neprojde Poslaneckou sněmovnou? A jak funguje nelegální odebírání orgánů v Číně?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>