V centru Prahy jsou davy fanoušků Karla Gotta.

V centru Prahy jsou davy fanoušků Karla Gotta. Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

V centru Prahy jsou davy fanoušků Karla Gotta.
V centru Prahy jsou davy fanoušků Karla Gotta.
Pan Petr z východních Čech má Gotty rovnou dva (14. 7. 2019)
Hádka ve frontě na Gotta. Muže po odběhnutí na WC už nechtěli pustit zpět
V centru Prahy jsou davy fanoušků Karla Gotta.
9
Fotogalerie

Začal prodej bankovek s Gottem, unikátní euro nulové hodnotě rychle mizí

Prodej pamětní eurobankovky s portrétem Karla Gotta při příležitosti jeho 80. narozenin v pražské prodejně Supraphon Musicpoint nakonec začal přesně v 9:00. Ve frontě v dešti čekají stovky lidí. Koupi bankovky mohou spojit s nákupem zpěvákových alb, při odchodu mu mohou také napsat vzkaz do návštěvní knihy. Před začátkem akce policie řešila odložený batoh před prodejnou, Jungmannovo náměstí kvůli tomu obehnala páskou. Na místě byli kromě několika policejních vozů také pyrotechnici, hasiči či záchranná služba.

Pamětní eurobankovka vyvolala velký ohlas mezi zpěvákovými příznivci. Už v sobotu večer desítky lidí různého věku čekaly na náměstí. Dnes ráno už fronta vedla i skrze Jungmannovu ulici. Čekající začal krátce před oficiálním zahájením prodeje zkrápět déšť.

Eurobankovku s Karlem Gottem si mohou koupit fanoušci při příležitosti jeho dnešních 80. narozenin. Bankovek s nominální hodnotou nula eur bude k dispozici 5000. Stát budou 50 korun a zájemci je budou moci kupovat ve dvou výdejových automatech. Kromě toho bude k dostání 80 kusů eurobankovky v kompletu s boxem 15 CD Karel Gott - Singly.

Bankovky jsou ze stoprocentního bavlněného papíru, který se používá při výrobě skutečných eurobankovek. Obsahují rovněž některé ochranné prvky jako hologram či mikrotisk. Každý kus bude mít vlastní sériové číslo. Kupující si ale nebudou moci vybrat konkrétní číslo a ani si nemohli suvenýr rezervovat.

Jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků Karel Gott zahájil oslavy osmdesátin křtem dvou kompilací Největší hity 1964-2019 a Singly - 300 písní z let 1962 - 2019. Gottovo jubileum měl původně doprovázet narozeninový koncert v pražské O2 areně. Zpěvák ho však před časem zrušil, jeho mluvčí Aneta Stolzová to zdůvodnila Gottovou oslabenou imunitou. Zpěvákovo životní jubileum ale bude doprovázet autobiografická kniha, která vyjde do konce roku.