ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ČTK/PA

Policie v Praze zadržela cizince, který měl v autě kokain za 750 tisíc korun

Kokain za tři čtvrtě milionu korun a stovky tisíc korun v hotovosti našli policisté v autě cizince z Afriky, kterého obvinili z prodeje drog v Praze. Hrozí mu až desetileté vězení. Na webu to dnes uvedla mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová. Muž měl podle kriminalistů několik desítek pravidelných odběratelů.

Muž u sebe při svém zadržení žádné drogy neměl. Policisté u něj však našli klíče od auta, které bylo zaparkované několik ulic od mužova bydliště. Ve voze objevili 32 kontejnerů s kokainem za zhruba 750.000 korun, dále přes 50 sáčků drogy již připravených k prodeji a ve dvou ponožkách hotovost ve výši 200.000 korun a 500 eur (zhruba 13.000 korun).

Čtyřiatřicetiletý dealer podle policie distribuoval drogy minimálně od poloviny loňského roku, a to v Praze 1, 2 a 3. "Samotný prodej probíhal objednávkou prostřednictvím SMS zpráv zaslaných pachateli, který vždy drogy přivezl na domluvené místo a předal je zákazníkovi," popsala obchod s drogami mluvčí. Třeba jednomu z odběratelů z Prahy 1 dodal muž podle Kropáčové šestašedesátkrát drogy v celkové hodnotě 150.000 korun.