Premiér Andrej Babiš s prezidentem Milošem Zemanem - ilustrační snímek

Premiér Andrej Babiš s prezidentem Milošem Zemanem - ilustrační snímek Zdroj: Facebook A. Babiše

Babiš se ve čtvrtek sejde se Zemanem, aby vymysleli trest pro Hamáčka za neposlušnost a nekázeň

Současnou vládní krizi, kterou způsobil Jan Hamáček, protože najednou neskáče, jak Babiš a Zeman pískají, se rozhodli prezident s premiérem vyřešit ve čtvrtek. Na chystané schůzce mezi Zemanem a Babišem se má vyřešit adekvátní trest pro neposlušného Jana Hamáčka, který si poslední dobou začal nezvykle vyskakovat a dožadovat se toho, co mu podle koaliční smlouvy náleží. Tedy aby si ČSSD mohla sama vybrat ministra.

„To jsem ještě nezažil. Člověk tady nekecá a maká, dělá tu republiku lepší a najednou mu do toho hodí vidle jeho podřízený. Takhle to ve firmě nefunguje,“ kroutil hlavou Andrej Babiš, který se pořád nemůže vzpamatovat z kroků Jana Hamáčka, který už dva měsíce vyhrožuje, že příští týden ČSSD už opravdu a definitivně opustí vládu.

„S panem prezidentem se sejdeme a vymyslíme, co s Hamáčkem. Takhle by to dál nešlo. Ten člověk mi ničí plány. Kde to jsme? Já rozumím tomu, že i ČSSD má nějaké ty sny, když náhodou spí, ale tady si musíme uvědomit, že já vládnu České republice. Já jsem dostal nejvíc hlasů. Mě lidé milují a věří mi. Ne nějaké ČSSD. S tou se taháme jen z lítosti. Tohle nebylo ani za Sobotky. Ten byl naprosto tvárný a dělal přesně to, co se mu řeklo. Jasně, že občas to zaskřípalo, například když mi ke snídani připálil slaninu anebo když mi nedbale umyl auto, ale pořád to bylo tak nějak v mezích.

To, co teď předvádí Hamáček, nemá obdoby. A přitom to všechno vypadalo ze začátku úplně jinak. Honza byl hodný. Honza sloužil a poslouchal. Když jsem ho ve tři ráno poslal pro pizzu, neváhal a zajel pro ni. I výběh pro lemury na Čapím hnízdě vyčistil, když se mu řeklo. Teď ale nejen že nereaguje na rozkazy, ale ještě si dává nějaká ta svá ultimáta. S panem prezidentem ho musíme potrestat,“ učitelsky vztyčil Andrej Babiš ukazováček, aby na dálku Hamáčka pokáral.

Nutno podotknout, že ani prezident Miloš Zeman není s Hamáčkem spokojený a potvrdil, že z jeho strany se shovívavosti nedočká a že přijde tvrdý trest.

„Podívejte se. Já mám prostatu jako panic. Tak to prostě je,“ vysvětlil Miloš Zeman ve své světlé chvilce krátce před tím, než mu Jiří Ovčáček přinesl kakao a pudink.

„Jak hezky papá,“ zasnil se Jiří Ovčáček při pohledu na Miloše Zemana, který baštil svůj pudink.

Po pudinku šel pan prezident spinkat, protože byl unavený, takže jsme se od něho víc nedozvěděli, nicméně jeho tiskový mluvčí potvrdil, že Jan Hamáček se může těšit na pořádný trest.

„Ve hře je zákaz televize, domácí vězení anebo o prázdninách nepojede k moři. Pan prezident očekává, že se s panem premiérem na trestu pro pana Hamáčka domluví ku prospěchu celé České republiky.

Ať už dostane Jan Hamáček zaracha, anebo mu zavede prezident a premiér večerku už v osm hodin večer, jisté je, že příště si tu svou zpupnost jistě rozmyslí a zase bude raději potichu a chodit Babišovi pro pizzu i ve tři ráno.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je Zemanův smutný život v samotě.