Video placeholde

Tomáš Klus: Zeman a Babiš jsou zlo. S jejich voliči mluvím, i když mi vyhrožují smrtí, říkat pravdu je moje poslání

Blanických rytířů je 10 milionů a probouzejí se. Písničkář Tomáš Klus nahlas říká, co mu vadí, vidí v tom své poslání. Miloš Zeman a Andrej Babiš jsou pro něj zlo, kterému je třeba se postavit. Teď věří, že se v české společnosti něco změnilo. Nezaleží mu na penězích, o které přišel, ani na nenávisti, která na něj míří. S lidmi se snaží mluvit a přesvědčovat je. A výhledově připouští i vstup do politiky.

Další demonstrace by měly mířit i na Miloše Zemana, říká Tomáš Klus. Prezident je podle něj zaprodaný lhář, který uvěřil mamonu byznysu a peněz. Klus tím myslí Zemanovy vztahy s Čínou a Ruskem. Češi prý odevzdávají moc do rukou lidí, kteří si to nezaslouží, protože jsou důvěřiví a chybí jim sebevědomí.

Klus ale tvrdí, že nálada ve společnosti se mění. S lidmi o politice mluví na sítích i koncertech, včetně voličů premiéra Babiše a prezidenta Zemana. Dialog je podle něj zásadní, i když mu lidé posílají nenávistné vzkazy a vyhrožují smrtí. I s takovými mluvil a nakonec se mu prý omluvili. Přiznává ale, že kvůli svým názorům přišel o fanoušky i peníze. Zdůrazňuje ale, že na tom mu nezáleží. Kdyby neříkal své názory, udusil by se.

Prozření nestačí, musí přijít i očista, říká Klus o ukončení spolupráce Richarda Krajča a skupiny Kryštof s Agrofertem. Potřebuje důkaz, že důvodem skutečně bylo uvědomění si, že „sloužili ďáblu“. Klus přitom tvrdí, že mu nevadilo to, že Krajčo bral peníze od Agrofertu, ale to, že to nepřiznal a nepřihlásil se k podpoře Andreje Babiše.

Proč v nové písni zpívá Tomáš Klus o chátrání Česka? Jak se dívá na své případné zapojení do politiky? Proč je pro něj důležité duchovno a jak ho ovlivnila smrt otce? Věří v boha? A vystoupí 16. listopadu na Letné?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>