Becherovka má nové zrekonstruované Návštěvnické centrum v Karlových Varech

Becherovka má nové zrekonstruované Návštěvnické centrum v Karlových Varech Zdroj: Becherovka

Becherovka má nové zrekonstruované Návštěvnické centrum v Karlových Varech

Společnost Jan Becher Pernod Ricard zmodernizovala celé prostory Muzea Becherovky a rozšířila stávající expozice. Změny jsou tak velké, že došlo i ke změně názvu na „Návštěvnické centrum Becherovka“.

Nové centrum Becherovky se liší vzhledem a novým konceptem. „Po loňském redesignu etikety byla rekonstrukce muzea dalším logickým krokem, jak se více přiblížit i mladším generacím. Chceme, aby se návštěvníci u nás bavili, a tak jsme se odklonili od klasických statických muzejních expozic a přišli s novým interaktivně zábavným formátem prohlídky. Věřím, že se to setká s úspěchem,“ komentuje změny Jakub Loos, manager značky Becherovka.

Nová expozicese skládá ze tří částí, které dohromady vypráví jeden ucelený příběh. Tradiční historická část začíná zhlédnutím filmu v kinosále a následuje část interaktivní, kde návštěvníci zapojí všechny své smyslové vjemy a seznámí se s výrobním procesem Becherovky. Nasávají vůni tajných bylinek a koření, která se k výrobě Becherovky používají, ochutnávají karlovarskou vodu, zkouší si sami vyrobit alkohol a díky virtuální realitě nahlédnou přímo na stáčecí linku v továrně. „Snažíme se zapojit všechny smyslové vjemy návštěvníků, a co nejvíce je vtáhnout do výrobních procesů i kouzelného světa Becherovky. Chceme, aby si z prohlídky odnesli opravdu autentický zážitek,“ popisuje Lada Naidrová, managerka Centra.


Rekonstrukcí prošel i bar a lounge v budově původní fabriky. Bar má kapacitu 55 lidí a lze si ho nově pronajmout i k soukromým akcím. Pronájem je možné kombinovat s prohlídkou a ochutnávkou. Přibyla stěna ze sudů, v nichž zrály první litry Becherovky nebo unikátní sedací souprava, která patřila přímo rodině Becherů. Pro turisty je připravena zrekonstruovaná firemní prodejna, která nabízí široký sortiment nejen produktů portfolia firmy Jan Becher, ale i oblíbené suvenýry, jako například Becherovy lázeňské oplatky, či skleničky.


Prohlídkaje dostupná ve čtyřech jazycích (ČJ, AJ, NJ, RJ) a lze ji nově absolvovat samostatně nebo s průvodcem. Základní vstupné (180 Kč) zahrnuje degustaci Becherovky, Becherovky Lemond, KV14 a Cordialu. Rozšířené vstupné (245 Kč) je doplněné o drink Beton a exkluzivní vstupné (345 Kč) zahrnuje unikátní mix stvořený přímo pro návštěvnické centrum.

Návštěvnické centrum Becherovka se nachází v historické budově „Steinberky“ v centru Karlových Varů a je otevřené vždy od úterý do neděle v čase 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00.