Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Nekvapil se s fackováním ukvapil, Fifinka není pejsek a komunisté vyrazili na Gulag Tour 2019

„Nechceme, aby v centru parkovala auta dojíždějících ze středních Čech. Auta mají jezdit po okruzích nebo zůstat na parkovištích P + R,“ řekl náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě), který sám auto nevlastní. Není nad dobrou radu! Jen nějaký kretén musí ty okruhy postavit. Je to jako s blby – také nechceme, aby nám řídili životy. Blbci mají být v ústavu nebo doma. Ale když si je volíme?  

Nekvapil se Pochlapil

Pražský městský soud potvrdil tříletý podmíněný trest policajtu Nekvapilovi, který se Ukvapil a nafackoval na služebně zadrženému mladíkovi. Ten si totiž před třemi lety dovolil dost, když pokřikoval na policejní hlídku, zda se nestydí, když pomáhá čínským agresorům při návštěvě čínské delegace v útocích na demonstranty s návštěvou nesouhlasící.

Nekvapil se na služebně Pochlapil a jednu tomu frackovi Ubalil. Rozhodně v tom nevidí zneužití práva moci úřední osoby, protože dobře mířená facka je lepší než spousta kydů a patří v této zemi k základním lidským právům fízlů. Vyšší důstojníci – jak jsme viděli před časem v Plzni – mohou použít v případě velkého vzrušení i zbraň. Nekvapil teď podává dovolání k Nejvyššímu soudu. Takže k původní, dosud nezodpověděné otázce zfackovaného studenta – zda se Jan Nekvapil nestydí – máme konečně jasnou odpověď. Nestydí!

Šestnáctiletý mládenec, který vyhrožoval škole střelbou, odejde od soudu s podmínkou. Bodejť, sliby se maj´plnit nejen o Vánocích, a jak se ukazuje, na takovýhle ptáky jsme krátký. Přesto je ticho po pěšině! Prý je to v pořádku, kluk je trochu nezbeda. Ale pokud by byl černá tlapa, ten by koukal.  

Sedmkrát odsouzená recidivistka při pohlavním styku obírala důchodce, jimž zároveň nabízela i pomoc s taškami. Policie požaduje rekognoskaci činu. Není totiž jasné, zda soulož probíhala při nošení tašek či zda naopak při nošení tašek docházelo k souloži. Navíc jeden z důchodců obvinil žalovanou, že mu během páchání zločinu rozmlátila vejce, která u soudu ukázal jako předmět doličný.  

Zase ten Peroutka

Něco stejně důležitého. Miloš Zeman na své návštěvě Kraje Vysočina oznámil, že článek Ferdinanda Peroutky „Hitler je gentleman“ se překvapivě nenašel! Jak ale prognostik a investigativní publicista amatér Miloš Zeman dodal, našly se jiné články, proti nimž je výše citovaný – ač neexistující – jen čajíček. Šlo o článek „Češi, Němci a Židé“, dále o text „Dynamický život“, který podle Zemana oslavoval Adolfa Hitlera a „Naše ústava“ oslavující pro změnu Velkoněmeckou říši. Tak bych mohl pokračovat dál a dál, mávl rukou lovec Peroutků. Určitě se nemýlí, je přirozené, že manžel Židovky a člověk, který ztratil polovinu rodiny v koncentrácích, je antisemita a nácek.

Zpětné zrcátko nebude vyhledávat a uvádět výroky Miloše Zemana z doby, kdy sloužil nejšílenější ideologii jako člen KSČ a v Prognostickém ústavu jí z kočičí pracky a zaječích bobků věštil zářnou budoucnost. Byla by to ztráta času. V případě Miloše Zemana stačí staré muzikantské varování: „Když je horko, nepouštějte ho ven!“ případně, je-li už venku, zvolání: „Hoďte na něj síť!“

Prezident v témže mudrování označil Radu ČTK za bezvýznamnou instituci. Zpětné zrcátko se ptá: Proč tedy taková instituce existuje?

Pan prezident, zaseknutý jak jehla od gramofonu, připomíná anekdotu o starečkovi, který s pohledem na svahy Jeseníků večer co večer vypráví: „Když si vzpomenu, jak jsme se tam nahoře bili s fašisty! Jejich útok střídal náš útok! Jejej! Úplně to vidím, zas jdeme do útoku, řítíme se na ně a najednou mě někdo trefil kulí mezi lopatky… Nebo lopatkou mezi kule? Už ani nevím!“

Nebojsa míří na Vysočinu

Již podruhé během několika dnů uhání předseda ČSSD Jan Nebojsa Hamáček za prezidentem na Vysočinu. Nemůže se zřejmě nabažit, až jej Miloš Zeman znovu povozí v Challengeru tlačeném ochrankou na místním rybníku. To tak velcí státníci dělají, i Churchill a Roosevelt jednali na palubě letadlové lodi. Navíc se proslýchá, že pan prezident má novou nafukovací kachničku. Vyvráceny ale byly fámy, že má pan prezident i malého pejska Fifinku, s nímž v rámci rehabilitace chodí na procházky. Rádio Jerevan, oblíbená stanice Miloše Zemana, uvedlo, že zpráva je pravdivá jen z 50 %, když Fifinka není pejsek, ale zubní kartáček s vodítkem, nicméně na procházky s ním pan prezident chodí.  

Kancelář prezidenta oznámila, že příští rok Miloš Zeman oslaví výročí konce války pro změnu zase v Rusku. Domluvil si to předem, bude totiž vyprodáno a někdo by mu mohl zasednout kriplkáru. Americká administrativa na čas, kdy bude Zeman během návštěvy v Rusku jednat s prezidentem Putinem, vyhlásila stav ohrožení.

Neomluva

Václav Klaus senior v televizním pořadu Partie tvrdil, že autobusy svážejí demonstranty na Letnou (23. 6. 2019) zadarmo a ti za to ještě dostávají zaplaceno. Po podání několika žalob na něj za tyto kecy se na webu svého prostitutu a v rozhovoru pro MF DNES omluvil těmito slovy: „Nezakládá-li se tato informace na pravdě, pak se za její užití v televizním rozhovoru omlouvám.“ Měl tyto informace prý z několika zdrojů a víc k tomu odmítl dodat.

Zpětné zrcátko se domnívá, že Václav Klaus senior chvílemi mluví opravdu jak ruský agent, ale nezakládá-li se tato informace na pravdě, pak se Zpětné zrcátko za její užití v tomto textu omlouvá. Mělo tyto informace z několika zdrojů a víc k tomu odmítá dodat.    

Komu chyběla Nagyová?

Z hrozícího dubnového převratu ve Venezuele – vyjma zanedbatelné vzpoury malé posádky na okraji Caracasu – nebylo nic. Bývalý šéf tamních tajných služeb Manuel Figuera v rozhovoru pro The Washington Post odhalil, proč dubnový pokus o puč selhal. Prý chybělo málo.

Venezuelským zpravodajským službám se totiž nepodařilo navázat komunikaci s Janou Nečasovou Nagyovou, aby převrat zpravodajských služeb řídila. Proslýchá se, že genpor. Ondrej Páleník, genmjr. Milan Kovanda a ředitel odboru vnější kontroly Vojenského zpravodajství – nomen omen – Jan Pohůnek budou vysláni do Venezuely jako poradci.

Je zábavné číst výhrady manažera Agrofertu Petra Cingra k auditu EU, v nichž se podivuje, že nikdo z EK nepřijel do podniků holdingu, aby s vedoucími a zaměstnanci přátelsky pohovořil a zeptal se, jak se věci mají doopravdy. Vždyť hned na bráně se mohli členů Závodní stráže zeptat, kdy naposledy viděli Andreje Babiše, a pravda o jeho střetu zájmů by byla na světle božím.       

Průzkum poradenské společnosti PwC uvedl, že dělníci vykazují proti manažerům více než čtyřnásobnou absenci a pětinásobně vyšší nemocnost. No, kdo by řekl, že?! Čím to může být? Ještě že těm chronicky chorým nebožákům platí nemocenskou od první chvíle zaměstnavatelé ze svého.

Gulag tour

Rudý kvintet ve složení Filip, Grospič, Semelová, Grebeníček a Skála je zřejmě na Gulag Tour 2019 v zahraničí, protože se nikdo z nich nevyjádřil a hlavně nepřihlásil k výročí justiční vraždy Milady Horákové ani k vraždě funkcionářů KSČ v Babicích. Ta navíc umožnila zavraždění dalších jedenácti nevinných osob a žalářování mnoha desítek jiných v souhrnném trestu více než stovky let. Možná by se spíš než zločiny kupónové privatizace devadesátých let – jak komouši navrhli – měla sněmovna zabývat jimi prováděnými krvavými masakry a objevováním masových hrobů zavražděných odpůrců.  

V reakci na první podpisy známých umělců pod výzvou Několik vět otisklo před třiceti lety (30. 6. 1989) Rudé právo článek „Kdo seje vítr“ a vzápětí (1. 7. 1989) další text „Co mají za lubem?“ Zpětné zrcátko se v poslední době nemůže ubránit déjà vu, a to dokonce i u většiny tváří na obou stranách současných barikád. Jako by zdálky slyšelo nápěv mladých hlasů a slova plná naděje: Kupředu levá, zpátky ni krok!

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík

Chybí vám ve sbírce některé číslo vašeho oblíbeného časopisu? Všechny tištěné Reflexy od roku 2014 včetně speciálů si můžete koupit v našem Ikiosku >>>