Nekorektní pozdrav Reflexu americké profesorce

Nekorektní pozdrav Reflexu americké profesorce Zdroj: Jan Ignác Říha

Nekorektní pozdrav Reflexu americké profesorce
Nekorektní pozdrav Reflexu americké profesorce
Nekorektní karikatury Reflexu: Přisedněte si
Nekorektní karikatury Reflexu: Náš Alík
Grafik Reflexu Tomáš Břínek alias TMBK a jeho koláž na Jaromíra Soukupa
9
Fotogalerie

Jsou jen dvě pohlaví, řekl student a profesorka ho vyhodila. Posíláme jí za odměnu dva nekorektní obrázky!

Lake Ingle, student teologické fakulty na univerzitě v Indianě, pronesl během vyučovací hodiny to, co je od věku věků jasné: Že existují pouze dvě pohlaví. Za trest byl profesorkou Alison Downieovou vykázán z vyučování.

V hodině se stalo zhruba toto: Downieová promítala studentům dokument, v němž pastorka Paula Stone Williamsová (narodila se jako muž, prošla změnou pohlaví) vysvětlovala transgender, co je sexismus, nadvláda bílých mužů atd. Když paní profesorka vyzvala studenty, aby se přihlásili do diskuse, Ingle zvedl ruku, vyjádřil nesouhlas s dokumentem a řekl, že z biologického hlediska existují pouze dvě pohlaví. A letěl.

Zločin a trest

Profesorka jej nahlásila vedení univerzity. Tvrdila, že se vyjadřoval neuctivě o změně pohlaví, požaduje po něm omluvu, jinak vyloučí studenta z daného předmětu. „Profesorka překročila mé základní právo na svobodný názor jen proto, že můj pohled na svět je jiný než její,“ komentoval student incident pro Fox News.

Není to samozřejmě první incident svého druhu na amerických univerzitách, kde řádí ideologie politické korektnosti, rasismus naruby a další vynálezy moderní levicové doby.

Pokud tedy student za výrok, že z biologického hlediska existují dvě pohlaví, bude vyloučen z daného předmětu, má vlastně štěstí. Kdyby třeba ve středověku pochyboval o tom, že Slunce obíhá kolem Země, mohl by skončit hůř.

Paní profesorce posíláme jako pozdrav nekorektní obrázky od Jana Ignáce Říhy, které najdete v galerii:

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!