Účastníci demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu na Letné (23. 6. 2019)

Účastníci demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu na Letné (23. 6. 2019) Zdroj: Blesk:TONDA TRAN

Dokázal to! Andrej Babiš je prvním premiérem, který vyprodal Letnou

To, o čem se jiným umělcům a muzikantům ani nesní, když náhodou spí, dokázal premiér Andrej Babiš. Podařilo se mu to, co nikomu v jeho funkci před ním – vyprodal pražskou Letnou.

Jisté náznaky k impozantnímu výkonu byly již nedávno, kdy Andrej Babiš vyprodal Václavské náměstí. Tehdy to bylo považováno za majstrštyk, který se již nejspíš nebude opakovat. Jelikož však Andrej Babiš nekecá a maká, laťku, kterou si sám nastavil, překročil tuto neděli směle a zeširoka.

Na Letnou dorazilo až čtvrt milionu lidí, což pan premiér prý nečekal.

„Ten počet je dechberoucí. Ani ve snu nás nenapadlo, že vyprodáme Letnou. Je to úspěch, jaký nemá obdoby. Lidé o mně říkají, že jsem druhý Masaryk. Nyní jsem dokázal, že Masaryk byl druhý Babiš,“ skromně podotknul viditelně dojatý premiér Andrej Babiš.

Ač se sám galakoncertu na Letné z časových důvodů a taky z důvodu, že měl nahnáno, osobně nezúčastnil, jeho duch byl přítomen na každém kroku. Lidé provolávali jeho jméno.

I přes neúčast Andreje Babiše na jeho galakoncertu nebyla na Letné nouze o silné osobnosti. Asi nejvíce mezi účastníky galakoncertu rezonovala Demise.

„Demisi, demisi, demisi,“ provolával statisícový dav. Bohužel, ani Demise na Letnou nedorazila.

„Kapela Demise se nám předem omluvila. Plnila své závazky jinde, kde podle slov manažera kapely existují politici, kteří po ní v krajní nouzi sáhnou. U nás Demisi prý pšenka nekvete,“ omlouval jeden z organizátorů galakoncertu nepřítomnost kapely Demise.

Ač se Demise nedostavila, lidem to nebránilo ve frenetickém provolávání jejího jména a dožadování se její účasti.

„My chceme Demisi, my chceme Demisi,“ vykřikoval nejeden fanoušek na Letné.

„Demise nebude. Nebyla ani v plánu. Lidé se musí obejít bez Demise. Nevidím důvod, proč by měla Demise přijít. Demise nikdy nepřijde, nikdy,“ vysvětloval Andrej Babiš, který tak reagoval na zklamané fanoušky.

Přestože Demise nebyla, vznášela se nad vyprodanou Letnou dobrá nálada. Lidé se bavili, smáli a poslouchali vystupující interprety.

Andrej Babiš si nyní užívá zasloužené pozornosti a přemýšlí, co bude dál, protože laťka je proklatě vysoko.

„Vyprodat Letnou, to se bude jen těžko překonávat. Ale jen malí lidé mají malé cíle. Vyprodal jsem Letnou? To je už minulost. Teď je načase vyprodat celou Českou republiku,“ stanovil si Andrej Babiš nový cíl. Vypadá to, že se přátelé kvalitních koncertů a dotačních podvodů mají na co těšit.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou tísnivé snímky ruských dětí.