Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Pixabay

Policie opět varuje školy v Praze před možným útokem střelce

Policie zaznamenala na sociální síti výhrůžku střelbou na neurčené škole v Praze. Posiluje proto dohled u škol a informuje jejich vedení. Zároveň pracuje na dopadení autora výhrůžky. Policie o tom informovala na twitteru. Podobný případ policie řešila 10. června, poté zadržela šestnáctiletého mladíka, který vyhrožoval střelbou v blíže nespecifikované škole v Česku.

Pražský policejní mluvčí Jan Daněk ČTK sdělil, že zvýšený dohled se týká všech škol v Praze. Výhrůžka na sociálních sítích se podle jeho informací objevila v neděli. Podrobnější informace o anonymu či bezpečnostních opatřeních policie nebude komentovat.

Nedávný případ vyhrožování střelbou na školách skončil ještě téhož dne zadržením šestnáctiletého mladíka. Mladík se k činu přiznal, po zadržení uvedl, že výhrůžku nemyslel jakkoli vážně. Je podezřelý z přečinu nebezpečné vyhrožování. S ohledem na jeho věk mu hrozí poloviční trestní sazba, tedy trest odnětí svobody až na půl roku, případně zákaz činnosti. Kromě trestněprávní roviny je v tomto případě ale i reálná možnost vymáhat po podezřelém škody způsobené dotčeným subjektům, podle policie může jít o škody v řádu desítek milionů korun.