Video placeholde

Bojovnice Pudilová: Krev mi nevadí, díky ní vím, že vyhrávám. Bojím se jen prohry, chci být šampionka

Bojovnice smíšených bojových umění Lucie Pudilová chce být šampionka. Nebojí se bolesti ani krve, jen prohry. V Praze na galavečeru prestižní UFC sice prohrála, teď už ale chystá nový zápas, s možná ještě zajímavější soupeřkou, než byla Američanka Liz Carmouche. Její matka prý odvrací oči, když Pudilová dostává rány. MMA ale podle ní nějak brutální není.

Na krev si zvykat nemusela, nevadila jí nikdy. Ani její vlastní. Když teče ze soupeřky, tak ví, že vyhrává. O krvi ale smíšená bojová umění nejsou. Pudilové se libí to, jak je její sport komplexní. Obsahuje prvky z mnoha sportů a ve všech se může zlepšovat.

V MMA se sice vedou třeba údery na hlavu, nebezpečnost pro zdraví si ale bojovnice nepřipouští. Říká, že jizvy má, prostě k tomu patří. Sama má nejradši přední direkt, tedy úder pěstí na hlavu, který ji prý už vytáhl z hodně špatných situací. Zmiňuje adrenalin, který se dobře spojuje s tím, co natrénovala.

 

Teď se chce vrátit a plánuje další zápas. Znovu musí zhubnout na 57 kg, tentokrát o 10 kg. Bude muset upravit jídelníček a taky třeba běhat. Říká ale, že se po zhubnutí slabší necítí. Trénovala dva měsíce na Kubě, kde si prý hodně věcí uvědomila. Zmiňuje taky, že tam bojovala s nedostatkem jídla.

Jak nebezpečná jsou smíšená bojová umění? Co na nich Lucii Pudilovou baví a co ji motivuje? A kam se chce posouvat dál?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>