Václav Klaus mladší přestavuje svou novou politickou stranu

Václav Klaus mladší přestavuje svou novou politickou stranu Zdroj: ČTK

Klausovu Trikolóru zajímá především Jaroslav Novák z Pelhřimova. Jsem za to rád, říká Novák

Bývalý člen ODS a stávající syn Václava Klause Václav Klaus mladší představil svůj vlastní politický subjekt – hnutí Trikolóra. Václav Klaus mladší potvrdil, že hnutí bude stát na třech pilířích. Za první pilíř označil, že se strana chce dívat na svět českou perspektivou. Konkrétní myšlenku tohoto pilíře potom shrnul větou: „Skutečně nás zajímá víc Jaroslav Novák z Pelhřimova než lachtan na Antarktidě.“ Hnutí Trikolóra tak přichází do politiky s úplně novým prvkem – s tím, že se soustředí na jednoho konkrétního člověka. A toho to těší.

„Pan Jaroslav Novák z Pelhřimova je rovný chlap. Pracovitý, s morálními zásadami. Je orientovaný hlavně na svou rodinu. Od státu toho moc nechce. Je to ten typ, co spíš dává, než bere. Takovým lidem fandíme a na pana Jaroslava Nováka se dlouhodobě soustředíme,“ potvrdil Václav Klaus mladší.

Panu Jaroslavu Novákovi z Pelhřimova je zájem nového uskupení o jeho osobu příjemný a ohlašuje, že hnutí Trikolóra určitě dá svůj hlas. „Z politiky jsem byl poslední dobou rozčarovaný. Všichni ti panáci v parlamentu jenom hrabou a na lidi kašlou. Teď přišel pan Václav Klaus se svou Trikolórou a ťal do živého. Jeho strana se soustředí hlavně na mne, za což jim tleskám a říkám, že už bylo na čase,“ usmíval se Novák.

Pronovákovské hnutí

Program hnutí sice ještě není úplně hotový, ale i tak Václav Klaus mladší již poskytl médiím některé hotové body. „Zaprvé hodláme panu Jaroslavu Novákovi z Pelhřimova snížit daně. Ten chudák platí jak mourovatej a značně ho to demotivuje. Rovněž panu Jaroslavu Novákovi hodláme snížit jízdné v městské hromadné dopravě. Určitě také pokud budeme zvoleni do parlamentu, budeme usilovat o to, aby se panu Jaroslavu Novákovi z Pelhřimova zvýšila průměrná mzda. Na tom opravdu budeme trvat. Ale pozor, byl bych nerad, aby se naše hnutí profilovalo jako výhradně pronovákovské. My se zaměříme i na rodinu pana Jaroslava Nováka z Pelhřimova. Oběma jeho dětem hodláme zařídit lepší obědy v jejich školách. Těhotné manželce pana Jaroslava Nováka z Pelhřimova zvýšíme mateřskou a jeho rodičům přidáme pět set korun měsíčně na důchod,“ upřesnil jeden ze tří základních pilířů Trikolóry Václav Klaus mladší.

Co se týče zahraniční politiky, Václav Klaus mladší hodlá vyslat pana Jaroslava Nováka z Pelhřimova na dovolenou do Řecka s celou jeho rodinou.

Lachtan z Antarktidy

Kde je vítězů, bývá však i poražených. Lachtan z Antarktidy, kterého Václav Klaus mladší zmínil ve svém pilíři jako něco, o co se Trikolóra zajímat nebude, uhynul. Odborníci tvrdí, že lachtan uhynul z důvodu nezájmu Václava Klause mladšího. „Je to nepříjemné, ale s tím se nedá nic dělat. Lachtani umírají. My se soustředíme na pana Jaroslava Nováka z Pelhřimova,“ zdůraznil Václav Klaus mladší, ale jelikož nemá srdce z kamene, poslal vdově po lachtanovi bonboniéru.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jaroslava Novák z Pelhřimova sice (možná) nebude programovou prioritou Trikolóry, Václav Klaus mladší o něm ale opravdu mluvil. A o lachtanovi taky.