Adriana Krnáčová a Petr Stuchlík. V Praze se hnutí ANO zatím moc nedaří...

Adriana Krnáčová a Petr Stuchlík. V Praze se hnutí ANO zatím moc nedaří... Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Kandidát ANO na pražského primátora Stuchlík končí v politice, příští týden složí mandát zastupitele

Pražský zastupitel a někdejší kandidát ANO na primátora Petr Stuchlík se rozhodl odejít z politiky. Stuchlík odchází z ANO a příští týden rezignuje také na mandát v zastupitelstvu hlavního města. „Byla to mimořádná roční zkušenost. Ale stále hůře jsem se smiřoval s tím, že v politice na rozdíl od byznysu nemůžu věci rychle měnit a posouvat k lepšímu,“ vysvětlil konec v politice Stuchlík.

Podnikatel a zakladatel společnosti Fincentrum Stuchlík byl v loňských komunálních volbách lídrem ANO v Praze jako nestraník, vybral ho Babiš. Nahradil Patrika Nachera, kterého dříve v referendu zvolili pražští členové hnutí. ANO skončilo ve volbách až na pátém místě a ocitlo se v opozičních lavicích.

V zimě se stal Stuchlík členem nejsilnější vládní strany a uvažoval i o tom, že by se na sjezdu stal členem předsednictva. Měl ambice i v pražské organizaci ANO. Nakonec se ale rozhodl svou roční politickou kariéru ukončit a znovu se naplno věnovat podnikání. O svém rozhodnutí Stuchlík již informoval i premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.