Po Kalouskovi, kmotrech z ODS, skautech a Studia kamarád rozjíždí kampaň proti Babišovi i Evropská unie

Premiér Andrej Babiš již několik let statečně odráží jednu kampaň za druhou. Různé zájmové skupiny se ho pokouší zdiskreditovat, a zastavit tak jeho hrdinné tažení za lepší Českou republiku. Do zástupu zloduchů, kteří po nocích vymýšlejí kampaně proti našemu premiérovi, se nově připojila i samotná Evropská unie. Po auditu Evropské komise mířenému nejen proti Agrofertu a Andreji Babišovi, ale hlavně proti České republice, který není směrodatný, hotový, legální a je proti Bibli, takže Babiš ani náš stát nic vracet nebude, poslala do Česka proradná Evropská komise i druhý audit.

Nikdo zatím neví, co audit obsahuje, ale je jisté, že se jedná o kampaň, protože jak jinak to vysvětlit. Evropská unie si Andreje Babiše nepřeje a dělá všechno pro to, aby odstoupil. Ten však nikdy neodstoupí. Nikdy.

„Já se tomu musím jen smát. Evropská unie zaslala zase nějaký audit, který má za cíl jediné. Destabilizovat Českou republiku a pošpinit mě v očích veřejnosti. Tady se ale Evropská unie přepočítala, protože kampaně, ty si já dávám k večeři. To je můj denní chléb. Nejsem včerejší. Mě žádná kampaň nezlomí,“ vyřvával premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci a mával při tom nad hlavou hořící loučí, aby svému tvrzení dal patřičnou váhu.

Označit vše za kampaň. A je to

Opozice se přímo klepe na obsah druhého auditu a předhání se v dohadech, co asi obsahuje. „Podle mě tam bude odhaleno, že pan Babiš při přistání letadla netleská,“ přemítá předseda ODS Petr Fiala.

Politolog Evžen Nový k tomu řekl: „Já se domnívám, že na obsahu druhého auditu tak úplně nezáleží. Andrej Babiš již několikrát dokázal, že je politicky nesmrtelný. Ani kdyby audit uváděl, že Andrej Babiš požírá postižené děti, nic to nezmění. Jsem přesvědčen, že Andrej Babiš ustojí cokoli. Jeho reakce na výsledky auditu budou samozřejmě záležet na jeho závažnosti. Podle mého, pokud se ukáže, že Agrofert čerpal nezákonně dotace do jedné miliardy korun, Andrej Babiš to vyřeší dvěma fotkami s lemury na Čapím hnízdě na svém Facebooku a srdceryvným textem o tom, jak mu všichni ubližují a že jen lemuři ho chápou. Pokud ale budou nezákonné dotace nad jednu miliardu, můžeme očekávat nejen fotografie s lemury, ale i fotografii s dětmi z dětského domova. Samozřejmě jímavý status bude podmínkou.“

Zdá se, že ve výsledku vůbec nezáleží na tom, jaké jsou výsledky auditu a kolik fotografií si pan premiér pořídí s dětmi z dětských domovů. Hlavní je, že je to kampaň a pan premiér nikdy neodstoupí. Politici, kteří v minulých letech odstupovali, když se na ně něco provalilo (protože to se tehdy ještě dělalo), nyní jistě mlátí hlavou do zdi, že je to tehdy nenapadlo rovněž. Označit to za kampaň.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jestli Andrej Babiš tleská po přistání v letadle, nevíme, aktuálníauditní zpráva Evropské komise mu ale zavařit může.