Video placeholde

Politika mi leze na nervy, bojkot Babiše je ale jediná možnost. Na Václaváku mi bylo smutno, říká Holý z J.A.R.

Jako dítě slyšel Abbu a zešílel. Od té doby Roman Holý hudbou žije a vypadá to, že ho baví pořád stejně. Stojí mimo jiné za legendárními kapelami J.A.R. a Monkey Business. A tvrdí, že má nejlepší povolání ve vesmíru. Politika ho nebaví, vlastně mu už leze krkem, protože je všude. I tak o ni ale na posledním albu Monkey Business zpívají, jinak to prostě nešlo.

Holý mluví o štěstí, které zažívá na koncertech. Vypijí sud piva, zahrají nadšeným lidem a ještě dostanou zaplaceno. Říká, že alkohol k tomu patří, třeba večírky J.A.R. prý bývaly tak divoké, že se o nich ani nedá vyprávět. Zpěvák Matěj Ruppert by navíc bez piva možná ten koncert ani nezvládl.

Na hudbě si nejvíc cení pravdivost, do textů patří bláznivé i vážné věci. Politika se tam ale nehodí, to Holému vždy vadilo a lezlo mu to na nervy. Na poslední desce Monkey Business ale prý musela třeba kritika prezidenta zaznít, protože jinak by nebyli autentičtí a opravdoví. Holý říká, že dnes o tom mluví všichni a mají nějaký názor, už toho prý má dost. Na demonstraci na Václavské náměstí ale šel rád, i když ho tam přepadl smutek.

Podle Holého je hudba lék na všechno, i na politiku. Pomáhá nám to všechno přežít a je soundtrack našich životů, i když za ni teď lidi moc nechtějí utrácet a uživit se není jednoduché. Dobře se s ní ale stárne, a tak je docela možné, že ji Roman Holý bude dělat až do smrti.

Jaké bude nové album J.A.R., na kterém teď pracuje? Proč by chtěli Monkey Business zpívat česky? V čem se cítí jako kašpaři a závidí „vážnějším“ hudebníkům? A lituje bojkotu festivalů, které financuje Agrofert?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>