Video placeholde

Martha Issová: Mám vztek, Babišův boj překročil hranice slušnosti a jde do tuhého, většina lidí musí být líná

Nejsem aktivistka, ale aktivní občanka. Herečku Marthu Issovou nenechává situace, ve které teď Česko je, chladnou a nebojí se ostře kritizovat premiéra Babiše i prezidenta Zemana. Vadí jí, že oba zapomněli na to, že pracují i ve službách těch, kteří je nevolili. Naštvanost lidí podle ní roste a blíží se zlom. Věří, že v Praze bude demonstrovat 100 tisíc lidí.

Podle Issové to totiž má smysl. V kauzách Andreje Babiše jde totiž do tuhého a hraje se o víc, než jen o tlak na jeho odstoupení. Politický boj v jeho podání prý překročil hranice. Issová říká, že premiér už naplňuje své heslo o řízení státu jako firmy a není sám. Společně s prezidentem dělají lidem schválnosti.

Issová si vysvětluje výsledky voleb letargií lidí. Většina je podle ní pohodlná a jde jí o uspokojení vlastních potřeb. Elity ale zklamaly a je to i tím, jak zničená česká společnost je. Léčba duše národa prý bude trvat ještě dlouho, ale Issová je v tomto optimistka. Lidi podle ní pochopí, že je výhodnější mluvit pravdu a být čestný.

Zdůrazňuje přitom, že je herečka a jen vyjadřuje svůj názor. Nemusí prý hlídat, co říká. Teď točí s Davidem Ondříčkem film o Emilu Zátopkovi, ve kterém hraje jeho ženu Danu. Ta je pro ni opravdu silná osobnost a Issová při jejím ztvárnění cítí trochu závazek. S filmem Dukla 61 taky bude soutěžit třeba s Penelopé Cruz na filmovém festivalu v Monte Carlu. Jako hvězda se ale prý necítí.

Co motivuje Marthu Issovou mluvit do politického dění v Česku? Jak dlouho demonstrace vydrží a v čem jsou důležité? Z čeho má největší vztek? A jakou jednu radu jí dala Dana Zátopková?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>