Festival KoresponDance 2019

Festival KoresponDance 2019 Zdroj: KoresponDance

Festival KoresponDance 2019
Festival KoresponDance 2019
Festival KoresponDance 2019
Festival KoresponDance 2019
Festival KoresponDance 2019
10
Fotogalerie

Odhalené tanečnice, kouzla a africké rytmy. Festival KoresponDance láká na umělce z pěti kontinentů

V polovině července otevře opět žďárský zámek své dveře mezinárodnímu festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu – KoresponDance. Ten začíná v pátek 12. července a slibuje skvělé zážitky v podání českých i světových umělců nejvyšší úrovně. Oficiální zahájení festivalu proběhne ale už na konci června v Praze. 

Sezóna letních festivalů začne již v úterý 25. června v pražské Invalidovně. Právě zde od 18 hodin vystoupí umělci z České republiky, Austrálie i daleké Ghany. To vše v rámci prvního dne festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance. Vstup na večer plný umění i ladného a zároveň dynamického pohybu je zdarma.

Divákům se tu představí mladá česká tanečnice a choreografka Agáta Jarošová ve svém autorském představení Sa Presénce nebo James Batchelor, který návštěvníky v představení HYPERSPACE přesvědčí o tom, že i minimalistický pohyb může být fyzickým mistrovstvím. Program pak v 19 hodin završí Come if you dare, ukázka výsledků dvouleté spolupráce umělců z České republiky, Francie a Ghany v rámci projektu Genius Rises.

O víkendu od 12. do 14. července se opět zaplní prostory barokního zámku ve Žďáru nad Sázavou tisíci diváků, kteří si ani letos nenechají ujít to nejlepší ze současného tance, nového cirkusu a akrobacie. Na sedmém ročníku se představí umělci z České republiky, Ameriky, Francie, Velké Británie, Holandska nebo třeba z daleké Ghany a Srí Lanky. Letos se tak můžete těšit třeba na novo-cirkusovou show inTarsi, v níž skupina čtyř akrobatů pracuje s velkou dřevěnou houpačkou, nebo na světovou premiéru představení Billyho Mullaneye a Nielse Weijera, kteří si v zábavné performance Magic show hrají s kouzelnickými triky přesto, že ani jeden z nich zjevně není kouzelník. 

Letošní novinkou v programu festivalu KoresponDance je sobotní Experimentální battle, který pod záštitou Kristiána Mensy vyzývá tanečníky ze všech koutů republiky k poměření svých sil a dovedností. Kromě toho je i letos pro diváky a rodiny připraven celovíkendový bohatý program. Ten zahrnuje prohlídky zámku a zdejších expozic, workshopy, tvůrčí ateliéry nebo kulaté stoly.