Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Kvůli #MeToo klesá porodnost. Muži se bojí souložit se ženami

Celosvětové hnutí MeToo začíná promlouvat do porodnosti. Rodí se méně dětí. Muži ze strachu, že by mohli být nařčeni ze sexuálního obtěžování a zaškatulkováni jako sexuální predátoři, odmítají souloži se ženami.  Ve výsledku nejde jen o samotnou soulož. Muži se bojí ženám dvořit.

„Dřív bylo naprosto normální přijít do baru, popít nějaký ten alkohol, vyhlédnout si pohlednou ženu, oslovit ji a pokusit se ji takzvaně sbalit. Takhle se to prostě dělalo. Teď, když je to metoo, se bojím. Nevím, jak ženu oslovit, aniž bych se vystavil nařčení ze sexuálního obtěžování. Přijít za ženou a říct, že dnes je celkem hezké počasí, nezabírá. Dříve bych slečně pochválil postavu anebo jenom naznačil, že se mi líbí, ale dnes by to mohlo být bráno jako sexuální nátlak a to nechci rozhodně riskovat,“ přiznal John Brown, třicetiletý právník z USA, který od doby propuknutí metoo neměl sex se ženou, protože se prostě bojí.

„MeToo začíná být problém. Toto hnutí rozbíjí léty prověřené a zajeté způsoby seznamování. Mužům byly odejmuty jejich balicí taktiky a žádné nové způsoby jim nabídnuty nebyly. Muži jsou tlačeni k pasivitě a seznamování nyní přešlo do rukou výhradně ženám. Pokud chce muž najít partnerku byť jen na sex, nezbývá mu než sedět na baru a čekat, až ho sama žena osloví. Aktuálně se nacházíme v jakémsi vakuu, neboť ženy nejsou zvyklé oslovovat muže. Z toho důvodu máme bary plné nadržených lidí, kteří jen sedí, popíjí, rozhlíží se kolem sebe, ale automaty na kondomy před toaletami jsou nevyužité,“ shrnul sexuolog Matěj Stránský.

Vývoj situace navíc není vůbec příznivý. Ba naopak. Korporátní firmy nejenže odmítají ze strachu z možného sexuálního obtěžování najímat atraktivní ženy, ale i firemní večírky se začínají rozdělovat na ženské a mužské části. Obě pohlaví tak mají čím dál tím méně možností, jak se setkat.

„Zatím na diskotéky pouštíme ještě všechna pohlaví. Máme ale strach, aby nedošlo nedej bože k osahávání anebo rovnou k nějakému lehkému pettingu. Pokud by se dotyčná žena ozvala, že o ni při tanci cizí muž třel nějakou část svého těla a že to je obtěžování, byly by s tím veliké problémy. Z toho důvodu jsme najali takzvané kazišuky. Tedy osoby (ženy), které obcházejí celý prostor a hlídají, aby muži nepřišli se ženami do kontaktu. Jinak to dneska nejde,“ povzdechl si Jan Bouda, provozovatel diskotéky v Horní Loutné, která bývala svého času vyhlášenou a kde se sjížděli mladí lidé z okolních vesnic nejen za zábavou, ale kde často nacházeli i lásku na celý život.

Když už se najde nějaká iniciativní žena, která osloví muže jako první a takzvaně ho sbalí, ani v tomto případě není zaručen uspokojivý koitus. Vyplašení muži považují dotyčnou za provokátora a pro případný sex vyžadují písemný souhlas. Tím se nejen onen případný sex značně komplikuje, ale navíc se tím podkopává oboustranná důvěra obou zúčastněných. Jak všichni víme, partnerský vztah musí být vždy založen na důvěře.

Zoufalí muži, kteří se bojí souloži se ženami tak musí souložit mezi sebou, což je pro většinu z nich neuspokojivé.

„Dřív jsme s kamarády chodili do baru sbalit nějaký holky, se kterými jsme šli na hotel a tam s nimi měli sex. Teď v baru s kamarády popijeme a potom tedy do toho hotelu jdeme, ale sex máme tak maximálně mezi sebou. Nejsem homosexuál, takže mě sex s mužem příliš neuspokojuje, ale nic lepšího dneska nemáme,“ vysvětloval pan Roman Škraloup, který zároveň přiznal, že neví, kolik takových návštěv v baru s kamarády jeho rektum ještě vydrží.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou realitou ale je napadení Ladislava Jakla za jeho politické názory.