Video placeholde

Estébééé! Skauti u společného focení zaskočili Babiše výkřikem zkratky komunistické státní bezpečnosti

Pan premiér si rád dělá selfíčka prakticky s každým. Čím rozmanitější skupina lidí, tím větší radost má jeho správce sociálních sítí Marek Prchal, který za něj všechny příspěvky na Facebook píše. Tentokrát se ale Andrej Babiš přepočítal. Zatímco obvykle se u fotek lidé zubí či křičí slovo „sýr“, skauti nyní z plných plic zakřičeli STB. Zaskočený premiér poté skupinku urychleně opustil.

Autorkou videa, které se rychle stalo virálním na sociálních síti, je Anna Kučerová. Na videu jsou totiž její neteře spolu s kamarády. Ti ve skautských stejnokrojích pózují s trestně stíhaným premiérem a do objektivu křičí estébé, následně jej pozvou na aktuální protivládní demonstrace. Záznam jejich počínání má na Facebooku už čtvrt milionu zhlédnutí a komentáře obsahují jak slova chvály, tak nadávky a urážky.

Jedna skupina počínání skautů obdivuje a chválí, ta druhá jim nadává, vyhrožuje či se jim vysmívá, že v patnácti letech z toho ještě nemají rozum a jsou pod vlivem rodičů. Nevím, jak komentující anonymové, ale já jsem měl ve vrcholné pubertě v 15 letech vlastních názorů víc než dost a většinou byly v přímém rozporu s tím, co si mysleli a říkali rodiče.

Skauti pokřikem naráželi na premiérovu minulost. Dle rozhodnutí slovenského ústavního soudu je Babiš stále evidovaným spolupracovníkem komunistické státní bezpečnosti s krycím jménem Bureš.