Hrad Wernberg

Hrad Wernberg Zdroj: Profimedia.cz

Hrad Wernberg
Hrad Wernberg
Hrad Wernberg
Hrad Wernberg
Hrad Wernberg
7
Fotogalerie

Hrad Wernberg: Exkluzivní hotel v Bavorsku láká na romantické prostředí a vytříbenou kuchyni

Nedaleko českých hranic, v Bavorsku, stojí hrad Wernberg. Nepoutá pozornost jen svými mohutnými hradbami a vodním příkopem, ale také tím, že je velkoryse přestavěn na pohodlný a romantický hotel.

Každý pokoj je jinak zařízený, starožitnosti jsou stylově kombinované s designovým nábytkem. Svým malebným nádvořím, romantickou kaplí a elegantními slavnostními sály láká hradní hotel Wernberg všechny, kteří hledají něco speciálního. Vyjímečný nocleh doplňuje i vytříbená kuchyně místní restaurace Kastell.

První zmínky o tamějším hradu sahají až k roku 1280, kdy jej koupila rodina Paulsdorfů. Hrad založil asi ve 12. století rod Leuchtenbergů, který se na hradě objevuje jako vlastník opět v pozdější době. Hrad byl obýván až do 16. století. Na začátku 19. století sloužil jako vězení, ve 20. století se z něho stalo sanatorium a začátkem 90. let zde bydleli žadatelé o azyl. Poté se diskutovalo, co s hradem dál, a nechybělo málo, aby zanikl. V roce 1992 se však spojilo několik investorů, mezi nimi i obec a stát, a hrad byl za 27 milionů německých marek přebudován na moderní hotel.