Video placeholde

Strana, která vytrolila eurovolby: Milion od státu si nespravedlivě rozdělíme, teď chceme Senát i radnice

S obvyklým pozdravem „čuste draci“, kterým youtuberka Sejroška alias Lucie Schejbalová zdraví své fanoušky, nyní začíná exkluzivní video pro Reflex, kterým reaguje na úspěch své strany ANO, vytrollíme europarlament. Ta ve volbách do evropského parlamentu získala  1,56 % hlasů a díky tomu jí náleží příspěvek od státu. Ten činí 1 111 380 korun, což při téměř nulových nákladech dělá z recesistické strany byznysový model roku. Podívejte se na video, jak sama lídryně Sejroška komentuje výsledky eurovoleb a nastiňuje další plány.

„Je to úžasná zkušenost, ale musím přiznat, že jsme trochu zklamaní, protože jsme chtěli 8 mandátů,“ začíná svůj komentář k volebním výsledkům Lucie Schejbalová alias lídryně Sejroška. Ta zaujala v předvolebních debatách především svými výroky o zřízení třetí kvality potravin pro Slovensko a Maďarsko či o povinnosti restaurací dávat ke každému jídlu okurkový salát zdarma.

„Teď jsou naším cílem senátní volby a chtěli bychom mít trolla i v každé obci. Co se týče těch prachů, tak něco dáme na to hnutí, aby to šlapalo dál, a zbytek si nespravedlivě rozdělí všichni funkcionáři,“ nastiňuje Schejbalová další plány svého hnutí.

Za svůj úspěch vděčí strana ANO, vytrollíme europarlament jednak vtipné kampani, která zaujala protestní a recesistické voliče a také svému názvu, který podle politologů mohl zmást některé voliče hnutí Andreje Babiše.

Kromě tradičních stran dosáhlo na státní příspěvek vedle recesistické strany ještě politické hnutí HLAS Pavla Teličky, které získalo více než půl druhého milionu. Největším propadákem je ČSSD, která svým výsledkem dosáhla jen na necelé 3 miliony korun, přitom jejich kampaň stála 11 milionů. Na státní příspěvek v eurovolbách dosáhne ta strana, která získá přes 1 % všech hlasů. V tomto případě je jí poté vyplaceno 30 Kč za každého voliče. Stranu youtuberky Sejrošky tedy volilo přesně 37 046  voličů.