Video placeholde
Kytary Fender odkazující na seriál Hra o trůny
Kytary Fender odkazující na seriál Hra o trůny
Kytary Fender odkazující na seriál Hra o trůny
Kytary Fender odkazující na seriál Hra o trůny
Kytary Fender odkazující na seriál Hra o trůny
15
Fotogalerie

Hra o tóny: Tvůrci seriálu a známí muzikanti nahráli parádní cover úvodní znělky Hry o trůny

Ve známé kytarové firmě Fender, která vyrábí luxusní nástroje na zakázku, usedla hodně zajímavá sestava muzikantů. Jeden z tvůrců Hry o trůny D. B. Weiss, kytarista z Rage Against the Machine Tom Morello, Scott Ian z kapely Anthrax, Nuno Bettencourt ze skupiny Extreme, country písničkář Brad Paisley a skladatel hudby ze seriálu Ramin Djawadi. Každý držel v ruce kytaru ze speciální edice, která odkazuje na Hru o trůny a společně nahráli fantastický cover úvodní znělky. Poslechněte si jej ve videu.

Populární značka kytar Fender je na světě už od roku 1946 a pro jejich nástroje sahají hudebníci hrající rock ‘n’ roll, country, jazz, rhythm and blues a další. Kromě toho je firma proslulá i svým Custom Shopem, ve kterém vám vyrobí nástroj na zakázku. V jejich dílně tak vzniklo několik kytar s tematikou Hry o trůny.

Rod Starků zastupuje Telecaster se stříbrným zlovlkem v popředí a „havraními“ zády. Lannistery zastupuje zlatý jaguár, který svým rozmařilým designem odkazuje na Rudou baštu v Králově přístavišti, a posledním kouskem je Stratocaster Targaryenů, jejíž design odkazuje na dračí sklo.

Důkladná řemeslná práce se ale projevila i na ceně. Nejlevnější je nástroj Starků, který vyjde na půl milionu korun. Lannisterský kousek stojí zhruba 700 tisíc korun a nejdražší je pak kytara Targaryenů, za kterou by musel případný zájemce zaplatit ještě o 100 tisíc víc.

Ani přemrštěná cena ale nezastíní fakt, že výše zmíněným kytaristům se na tyto nástroje podařil zahrát hodně povedený cover, který najdete ve videu výše. Design kytar si poté prohlédněte v naší fotogalerii.