Už sedmkrát delší než Norimberský proces je taškařice s Davidem Rathem

Už sedmkrát delší než Norimberský proces je taškařice s Davidem Rathem Zdroj: ČTK

Rath do kriminálu nerad, dotace proti vlkům, sperma z palestinských věznic a Kuba zakázala jídlo

Už sedmkrát delší než Norimberský proces je taškařice s Davidem Rathem a stále není jasné, kdy skončí. Roste i finanční součet výše krádeže, zvolna již srovnatelná s částkou ukradenou při Velké vlakové loupeži. Zcela originální jsou pak zábavné kousky, které nám nabízí hlavní hrdina v průběhu této komedie se zpěvy a tanci.

Rejstřík postav a charakterů, které hraje, favorizuje Davida Ratha do role budoucího filmového představitele postavy původně ministra zdravotnictví, bojovníka proti korupci i slizského hejska, urážejícího všechny kolem a na závěr při činu s bedýnkou lupu v ruce přichyceného a blekotajícího lumpa.

Neexistuje trik, který by svého času jeden z nejoblíbenějších politiků národa a táborový řečník nepoužil, aby se vykroutil ze smyčky, kterou na sebe a kumpány díky své aroganci a přesvědčení o beztrestnosti upletl. Podivuhodná je i jeho proměna, během níž se ze sebevědomého fracka stal ubožák, ochotný kulhat, ztrácet sluch, zrak i paměť, padat z kola a mít zaraženou holenní kost i větry. Možná zde by měla nová ministryně spravedlnosti Benešová hledat řešení a nasadit páky na dokonání spravedlnosti, aby skončil aspoň první díl české verze seriálu Boj o koryta.

Paraguay

Práce je vůbec dost. Policie totiž našla v Paraguayi i dalšího výtečníka, poslance Petra Wolfa. Stran výše lupu je proti Rathovi trochu čučkař – 11 milionů není nic světoborného, to si Rath nosil domů z každé kávy u Kottů. O Wolfově bystrosti svědčí i informace, že část lupu utratil za dovolenou s vlastní manželkou, přičemž je známo, že jet někam s vlastní manželkou přináší dvojnásobné náklady a poloviční legraci.

Případ tedy nesvědčí o významném stupni Wolfovy bystrosti a zřejmě je pravdou, že se jednalo o dovolenou na Mácháči, kde Wolf sjel místní legendární tobogán. Na druhou stranu frknout před kriminálem až do Paraguaye…! Tak daleko se nedostal ani Krejčíř s jeho Jihoafrickou republikou… Jo, Paraguay – to je destinace! Nejdřív Mengele a teď Wolf!

Krejčíř a humus

Radovan Krejčíř má problém ve vězení v Jihoafrické republice, kde si odpykává pětatřicet let za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami. Nebude-li mu okamžitě dodána do cely jeho speciální pěnová matrace, budou tím pošlapána jeho základní lidská práva. Z erární matrace totiž Krejčíře bolí záda…

Na stejné stránce deníku mfDnes je i jiná skandální kauza, svědčící ale o tom, že česká spravedlnost nikomu nic nedaruje. Veterináři a policie podnikli přepad v tržnici Sapa na území Viet-nam a China Townu, kde údajně našli 200 kg plesnivého masa a 20 kg vajec s kachními zárodky, které se u nás nesmějí prodávat.

No, je to tedy humus, to jo, ale zároveň jen zárodek toho, co – zdá se – u nás zárodkem dávno není – a co je hnus daleko větší. Například mnoho desítek (!) mrtvých, osleplých či jinak zmrzačených lidí z kauzy metanol, v níž i slepí nemohli nevidět podivuhodnou roli Celní správy v celém případu. K tomu přidejme Bajky z lánské obory, lesk hladin osvětimanských rybníků a tak by se dalo pokračovat až do Jihoafrické republiky. Zlí jazykové proto zaznamenaly informace a šeptandu, zda by příslušné komise EU neměly připravovat místo řešení eventuálního czechxitu spíš posazení Česka na trestnou lavici.

Dotace tehdy a teď

Na Kamčatce ukradla medvědice lovcům z auta přenosnou lednici a odešla s ní do tajgy. To je taková tamní tradice. Během oslav osvobození Československa Rudou armádou roce 1945 a okupace v roce 1968 až 1989 si řada zdejších občanů vzpomněla na řadu podobných případů, jen místo kol odcházely do lesů bicykly a hodinky.

Po desítkách, ne-li stovkách let se vrátili do českých lesů vlci. Je s nimi problém, nežerou granule! Proto stát zaplatí farmářům ploty, psy a bůhví, co ještě, v jejich boji za záchranu stád. Je otázkou, zda by tak neměli farmáři činit sami, jako v oné vzdálené minulosti. Zpětnému zrcátku se moc nechce věřit, že to tehdy pastevcům proplácel c.k. úřad nebo předtím komise Svaté říše římské národa německého. Když už se stát rozhodl chránit ovce farmářů proti vlkům, neměl by spíš chránit své občany proti sviním?!

Pozadí kultury

Ale jinak se kultuře daří. Berenika Kohoutová je umělkyně zjevující se více či méně nahá na balkonech hotelů různých konců světa, kde nastaví své obří hýžďové tukové polštáře do objektivu a zase jede jinam. Kdo jí tyto exhibice platí, bůh suď, možná je sponzorem jejích výletů sloní pavilon pražské ZOO. Poslední fotku až z Bangkoku doplnila Berenika prohlášením – v angličtině, jak jinak, když je globální celebrita: „Vyzáblé baby mají kecy, protože nemají pořádnou prdel!“

Často se příznivci Zpětného zrcátka ptají, kam výše uvedenou a jí podobné existence zařadit. Matoucí je jejich samooznačování se za zpěvačky, herečky, moderátorky, modelky, blogerky či celebrity. Těžko říct! Za mladých let Zpětného zrcátka jsme jim říkali „veselý klitoris“. Inu, jak zpívával kdysi Václav Neckář: Časy se mění!

Sex-appeal u veterináře

Zpráva, která hnula burzou! Po 25 letech klesá prodej push-upek! Není divu, dnes už se všívají rovnou pod kůži v podobě nafukovacích pumlíčů. Dřív totiž modelky vystavovaly na odiv modely svých krejčových, chirurgové se chlubili operacemi a kozy a krávy se předváděly na Zemi živitelce. Dnes je to všechno nějak promíchané. Je nejvyšší čas na akci mužů, současnému tepu doby už kapesník či baterka v kapse kalhot přestávají stačit. „Definice toho, co je sexy, se změnila!“, prohlásila Heather Gramstonová, manažerka oddělení prádla v obchodních domech Selffridge. Pravda, dřív se sex-appeal nedal koupit u veterináře.

Pomalu končí velký mejdan v této společnosti a ke stolu se blíží číšník s účtem. Zkrátka končí období nákupu Mercedesů a začíná období jejich splácení. Po vichřici dárků docházejí vládě peníze a je otázkou času, kdy to dojde i jí. Objevují se již i první návrhy na řešení – zvýšit daně opilcům a nikotinovým narkomanům. Ale nebude to jen tak – vstanou noví bojovníci – prvních se zastane Miloš Zeman, druhých snad Jaroslav Kubera.

Kubánská revoluční vláda oznámila lidu, že kvůli vážné ekonomické krizi zavede přídělový systém na kuřata, vejce, rýži, fazole, mýdlo a několik desítek dalších základních nedostatkových produktů. Bez omezení zůstává na volném trhu prodej a dostatek patron 7,65 do samopalu Kalašnikov, portréty Fidela Castra a vajgly doutníků Che Guevary. Přesto však toto nařízení neodradilo místní gaye a lesby od nepovoleného pochodu Havanou. Zlí jazykové tvrdí, že si tak chtěli líbáním za použití francouzáků předat zbytky jídla mezi zuby. Policisté proti nim zasáhli až ve chvíli, kdy se demonstranti pokusili prorazit kordon, což si policisté vyložili mylně jako pokus líbat i je!

Matematika s láska

Průzkum společnosti Tutor přinesl zprávu, že nejoblíbenějším předmětem žáků pátých tříd v Česku je matematika. Co tu prokletou maturitu vrazit jim, protože její obliba klesá z 33 procent v pátých třídách na pouhých 7 procent na druhém stupni. Čeština se v oblibě propadla až na úplné dno, když ji za oblíbený předmět neoznačil nikdo z respondentů v řadách školáků. Zkrátka Čechy Čechům!

František Matějka, předseda Strany nezávislosti České republiky, jedné z těch stran, co vejdou do výtahu, se omluvil za to, že v roce 2003 hlasoval pro vstup do EU a slíbil, bude-li tam zvolen, že udělá prý vše pro to, aby nás dostal ven. Vadí mu, že nám z Bruselu navrhují stohy blbostí a regulací. František „To“ považuje za největší politický podvod na lidi v novodobé historii. Zřejmě mu uniklo, že již nejsme komunistickou gubernií – tedy aspoň zatím. Máme prý také dražší auta – jen proto, že v nich musíme mít spoustu blbostí. Svatá pravda, kde jsou krásné časy aut bez posilovačů brzd, zato se sytičem či klikou vepředu, oslíma ušima ve dveřích místo madel a s dutinami vylitými thérem! Jo, František také ví, že bez EU se lidi a firmy vždycky domluví! Jistě, třeba jako teď ve Velké Británii po brexitu.

Bůh ví, co se mezitím stalo s ruskou tankistkou a hrdinkou Světlanou Drjukovou, která, původně bojující na straně proruských separatistů, zradila. Přeběhla frontu a odnesla balík tajných dokumentů, jež přispěly ke zničení osmi separatistických tanků T-72. Na tiskové konferenci v Kyjevě se Světlana nechala slyšet, že dala přednost ukrajinskému rozvědčíkovi před ruským medvědem. Inu, „Make love – No war!“, jak vidno, platí stále.

Na množství nehleďme

Kardinál Duka, který původně označil informace o zneužívání mladistvých kněžími za hysterické, před nedávnem náhle odvolal ze služby kněze podezřelého ze zneužívání jednoho ze zastupitelů ve městě Svinaře. Zpětné zrcátko chce uklidnit čtenáře, že se nejedná o změnu preferencí a vyšší level sexuální nenasytnosti kléru. Uvedený zločin se totiž odehrál v době zastupitelova dospívání. Vzhledem k výše uvedeným nedávným vyjádřením a komentářům kardinála Duky je ovšem otázkou, zda odvolání zmíněného kněze není zbytečně hysterické… Možná by ale nevadilo, pokud by Vatikán s Hollywoodem spojily své úsilí v nové kampani #HollyMeToo.

Palestinci tajně pašují ženám sperma z věznic! Pokračuje tak kampaň, kterou před lety vyhlásil nebožtík Muammar Kaddáfí, když řekl: „Porazíme vás dělohami našich žen!“ Proto je třeba bránit evropskou civilizaci ptáky našich mužů, což by měl někdo urychleně říci členům SPD. Protože se však neobejdeme bez kooperace s našimi ženami, apeluje Zpětné zrcátko na ministryni místního rozvoje, aby připomněla ženám jejich vlasteneckou povinnost s parafrází husitského hesla – jen se toho nelekejme a na množství nehleďme!

A to je vše, co jsem zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík.