Zdroj: Česká pojišťovna

Česká pojišťovna zahajuje letní sezónu se zvýhodněnou nabídkou pojištění pro karavany a obytné vozy

Česká pojišťovna přichází se zvýhodněnou nabídkou pojištění pro karavany a obytná auta. Reaguje tím na rostoucí oblíbenost cestování a rekreace v “domově na kolech”. Kromě pojištění samotných vozů či přívěsů a široké asistenční služby nabízí také možnost připojistit si zabudované vybavení vozu i věci uložené ve vozidle.

Na obytný vůz pojišťovna klientům zohlední bonus z osobního auta. Znamená to, že ti řidiči, kteří jezdí dlouhodobě bez nehod svým osobním vozem, budou mít pojištění obytného auta levnější. K obytnému autu je pak možné sjednat nadstandardní asistenční službu POHODA Extra za zvýhodněnou cenu, a to pouze za 700 Kč. Ta pomůže s celou řadou potíží, ke kterým může dojít jak v ČR, tak v zahraničí. Jedná se například o:

  • odtah nepojízdného vozidla do nejbližšího smluvního nebo autorizovaného servisu, kde lze vozidlo opravit
  • pomoc při defektu pneumatiky, vybití akumulátoru, ztrátě klíčů či nedostatku/záměně paliva
  • zajištění úhrady nákladů na nocleh
  • náhradní dopravu osob a zavazadel domů, nebo do cíle cesty
  • repatriaci vozidla do místa určeného klientem

I pro karavan lze sjednat nadstandardní asistenční službu POHODA Extra za zvýhodněnou cenu 700 Kč. Na karavan je navíc možné zkopírovat asistenci v rámci povinného ručení z osobního vozu v případě, že má řidič pojištěnou asistenci POHODA Super nebo má sjednané povinné ručení ve variantě Comfort.

Shutterstock

Možnosti pro pojištění obytného vozu a karavanu:

Pojištění movitých věcí – věci, které jsou pevně spojeny s obytným vozem či karavanem, jako např. vestavěná kuchyň, toaleta, vytápění apod., jsou nyní pojištěny v rámci havarijního pojištění.

Pojištění osobních věcí uložených ve vozidle – lze sjednat jako připojištění k pojištění obytného vozu či karavanu. Pojištěna jsou rizika odcizení a poškození či zničení věcí během nehody nebo vinou živelní škody. Vztahuje se na věci uložené v uzamčeném vozu či v karavanu vyjma hotovosti či dokladů. Pojištění se nevztahuje ani na výpočetní techniku, tu lze ale do limitu 15 tisíc korun pojistit v rámci pojištění domácnosti.

Shutterstock

Pojištění jízdních kol - lze sjednat jako připojištění k pojištění obytného vozu či karavanu. Kola jsou pojištěna proti poškození při nehodě, živelní škodě a odcizení. V případě odcizení je podmínkou vyplacení pojistného plnění uložení kol v uzamčeném zavazadlovém prostoru nebo v uzamčeném nosiči např. na zádi obytného automobilu.