Jaromír Jágr v delegaci prezidenta Zemana v Číně

Jaromír Jágr v delegaci prezidenta Zemana v Číně Zdroj: ČTK

68 v postavení mimo hru: Jedna cesta do Číny a Jágr už není miláček národa?

Prezident naší republiky Miloš Zeman se vydal na státní návštěvu do Číny. Jak to tak bývá, nejel tam sám, doprovodila ho skupina ministrů, avšak co vzbudilo větší poprask, v delegaci byli také finančníci Pavel Tykač a Jiří Šmejc , bývalá fotbalová hvězda Pavel Nedvěd a zejména slavný hokejista Jaromír Jágr!

Nejvíce to od médií schytala legendární „šedesátosmička“. Co si to prý dovoluje cestovat s oficiální delegací do země, která údajně porušuje lidská práva a svobody.

S přehnanou kritikou Jaromíra Jágra nemůžeme souhlasit, pokud nejsme pokrytci. Člověk nemusí být zrovna politologem, aby mu bylo jasné, že o slavného hokejistu a jeho politické názory zde opravdu nejde. Jedná se o další záminku k útoku na prezidenta Miloše Zemana. Nic víc, nic míň.

Opakuje se to v posledních letech poněkolikáté. Doopravdy tu nejde o "morální integritu" (jak se nyní pěkně říká) nějakého ledního hokejisty, ale o zviditelňování se kritiků, a především o jejich sebeutvrzení v tom, že jsou hlasatelé opravdové pravdy a morálky.

Kdo jezdí do Číny je prostě fuj a basta. A Jarda Jágr tam jel(dokonce s arcilotrem Zemanem, tož s ním šup na „black list“. A je vymalováno.

Závěrečné buly

Jaromír Jágr si zařazení na pomyslnou černou listinu nezaslouží. Za cestu s do Číny, kde měl za úkol propagovat český hokej, si zaslouží spíše poděkování, vždyť kdo jiný by tam měl propagovat náš hokej, respektive český sport jako takový? Nějaký hráč z krajského přeboru či bafuňář, o kterém ve světě nikdo nikdy neslyšel?

Dobří lidé, nebuďme falešní pokrytci, ostatně i ikona mnohých českých bojovníků za lidská práva. německá kancléřka Angela Merkelová, navštívila Čínu více než desetkrát. Myslí si snad někdo, že pokud přestaneme s Čínou komunikovat, že tím zlepšíme stav její lidskoprávní agendy?

Aby se Jaromír Jágr ve svých takřka padesáti letech, po tom, co vše pro český sport udělal, stal hromosvodem různých politických frustrací, si opravdu, ale opravdu nezaslouží!