Video placeholde

Kalousek: Babiš vykrádá trezor a chce beztrestnost. Někdy mám chuť se na to vykašlat, ale ještě to dává smysl

Udělal jsem mnoho chyb, ale nikdy takový zločin, jaký páchá tato vláda. Miroslav Kalousek tvrdí, že Andrej Babiš kvůli udržení u moci prodává budoucnost Česka. Bojí se, že v Česku dochází k destrukci právního státu. Hlavní problém přitom nevidí v nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Strašně špatné už to prý bylo do teď a jsou tu důležitější věci, kvůli kterým by se mělo demonstrovat.

Podle Kalouska vládě ujel vlak, a to ve vší myslitelné modernizaci. My se mezitím prý věnujeme tomu, jestli pár bankovních lupičů bude mít klid na vyloupení posledních trezorů. Kalousek tvrdí, že vláda ví, že po roce 2030 přestane být důchodový systém udržitelný. Je přitom možné, že za 20 let na důchody vůbec nebude. Babišovi ale jde podle něj o udržení u moci a beztrestnost.

Kalousek vůbec nepochybuje o tom, že premiér teď dokáže ošetřit své trestní stíhání a že to taky dělá. Má totiž možnost zasahovat do policie a státního zastupitelství a byl by prý blázen, kdyby ji nevyužil. Proto neodejde, ani když bude nepravomocně odsouzen. Podle Kalouska Babiš společně s prezidentem Zemanem pohřbívají budoucnost Česka pro své zájmy.

Kalousek taky přiznává, že někdy má chuť se na politiku vykašlat. Ještě mu to ale údajně dává smysl, i kvůli tomu, v jaké zemi budou žít jeho děti. Jestli bude znovu kandidovat do sněmovny nebo jinam, teď říct nedokáže. TOP 09 podle něj potřebuje změny a nové impulzy. Jiří Pospíšil prý strany neřídí, ale v předsedovi hlavní problém není.

V čem připomíná Česko vykrádanou banku? Jak může Andrej Babiš zasahovat do kauzy Čapí hnízdo? Jak by se měla změnit TOP 09? A co drží Miroslava Kalouska v politice?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>