Poslance Dominika Feriho napadli na koštu vína dva muži

Poslance Dominika Feriho napadli na koštu vína dva muži Zdroj: Archiv Blesku

Prsa v bance, okradený bude oloupen, negr zasloužil víc a jiná domácí překvapení

Důvodem k odmlce Zpětného zrcátka během velikonočních svátků nebylo malování kraslic či šlehání modelek, hereček a blogerek po těch částech těla, „které vás dostanou zaručeně do kolen“, když je dotčené celebrity vystavují v různých koncích světa na balkonech hotelů. Příčinou bylo pracovní toulání daleko za oceánem, které se prodloužilo.

Profesionální úchylka autora přesto způsobila, že i v oněch čtrnácti dnech zůstala jeho oku blízká tamní, tj. americká i světová politika. Když byla po návratu konfrontována s pozorným čtením uplynulých dějů domácí provenience v časovém sledu ode dne odletu až do návratu na rodnou hroudu, poskytlo srovnání pohled, vypovídající víc o nás než o světě. Přehled domácích dějů donutil cestovatele pohlédnout do letenek, zda na nich není jako destinace příletu místo Letiště Václava Havla Praha uvedeno Letiště pana Broučka Kocourkov.

I Amerika má své problémy, svého prezidenta i svou vládnoucí a opoziční barikádu. Vede několik válek a ve snaze nepřipustit další denně tančí mezi čínským porcelánem, Febergého (carskými) vejci s brilianty a listy koránu. A tak našinec nemohl jinak, než po návratu v duchu slavné písně zvědavě zanotovat „Jakpak je dnes u nás doma?“ A že je co pozorovat!

Prsa v bance

Česko nezapomíná na lidská práva – to je první důležitá zpráva. Událostí roku je proto, zdá se, boj za svobodu projevu v rámci kampaně #Kozyven, tedy za právo kojit kdekoliv a kdykoliv pod mariášnickými hesly Větší bere a Ukázaná platí! Jde o boj, který rozdělil národ a snese srovnání jen s bratrovražedným masakrem konzervativního křídla husitů a adamitů. Zatím není známo, na čí stranu se připojila Halina Pawlowská, což by zásadně vychýlilo dosavadní rovnováhu soupeřících stran. Z titulních stránek tisku a headlinů obrazovek zmizely pošetilosti marginálního významu o stavu IS, Venezuely (není myšlena Maláčová), neboť se bojuje o to nejdůležitější v polistopadovém vývoji země. O co jde?

Údajně se ve frontě před okénkem jisté banky rozhodla matka nakojit své roční dítě, které by nepřežilo již ani minutu. Začala kojit naostro, aniž by se pokusila požádat zaměstnance banky o možnost učinit tak v prostoru, který by jí, miminku i ostatním ve frontě poskytl větší komfort. Hlad dítěte byl tak silný, že otočit se zády v jiném místě prostoru by znamenalo jeho smrt.

Autor je ten poslední, komu by vadilo ženské ňadro, může zahlédnout klidně i dvě naráz a je také poslední, kdo chce trápit miminka hlady. Stačí úděl těch somálských. Přesto si myslí, že roční holčičce se dá vysvětlit, že musí chvíli počkat, protože se nejspíš i trochu nudí. Poté, co ochranka na žádost spolustojících ve frontě požádala matku, aby své dítě nakojila méně demonstrativně, učinila tak nakonec naproti v parku bez dalších problémů a újmy. Také dítě přežilo! Z vlastní zkušenosti vím, že podobná situace nastává často a také to, že mne tento způsob odhalení prsou vždy přivede do rozpaků. Ostentativní odhalení ňadra, což v tomto případě platí 100%, je jen a jen exhibicí, protože i mdlý rozum nabídne řešení výše řečené, případně zakrytí prsa rouškou. Odhalená prsa na pláži over free mají nepochybně méně důležitou příčinu a nevzbuzují vášně, protože jsou odhalena na místě jistým způsobem vhodném a k tomu účelu vymezeném. Naopak nemám pochopení pro kojení ve frontě u okénka banky, jako bych neměl pochopení pro chlápka pobíhajícího v obleku s kravatou mezi naháči na nuda pláži.

Na chvíli celebritou

Nic malého zkrátka není dost velké pro českou bojovou náturu. Jít do ulic kvůli fízlům a komoušům ve vládě a parlamentu či gangsterům a zločincům v úřadech není vůle. Proto platí – Rath, Novák, Janoušek a jim podobní, všichni #Kozyven! Kojit se může všude, tak proč by se veřejně nedal dojit stát?

A Kojící guerilla? Stačilo vidět v reportáži osobu, která ji vyhlásila a není pochyb o cílech, které sleduje. Pandemie potřeby být na chvíli celebritou, i když mou jedinou zbraní je váha, rozměry či extravagance úboru a chování. Veřejné kojení není nic pohoršujícího, pokud se nestává demonstrací významu kojící osoby v míře, která na rozdíl od umu a talentu má své hranice. Začíná to prezentací výše zmíněných celebrit, které prezentují svá těhotenská bříška zásadně z profilu odhalená a přidržují si je oběma rukama. Platí totiž pravidlo úspěchu: Sice v ničem nehraju, nikde nezpívám, nic neumím, ale jako celebrita Jsem v tom! Přitom na tento status stačí tak málo a jsou i případy, kdy je to docela i příjemné. Jak je to moc či málo, na tom nezáleží, důležité je sdílení. Tak významný je svět české společnosti.

Okradený má být oloupen

Ve chvíli, kdy svět sbírá finanční prostředky na rekonstrukci katedrály Notre Dame, nezůstávají pozadu ani čeští komouši a jejich nohsledi z ANO a ČSSD. V duchu bolševického duchovního sloganu „S lůzou pro lůzu!“ prosadili schválení zdanění náhrad církvím. Nejde jen o to, že zloděj volá: Okradený má být ještě oloupen!, jde o další flagrantní porušení zákonů a práva. Neplatí nic, s čím nesouhlasí komouši a tak je to spravedlivé! Rozhodovat má ten, kdo vládne. Zvláště v případě, když za něj zodpovědnost nesou jiní, přesněji řečeno nikdo. Tak to platí od dubna 2019 – jako před lety. Po vrácení zlomku náhrad a nevrácení ani haléře za ušlý zisk padesáti let je slyšet jen troubení hlupců o majetku získaném robotou, desátkami a vydíráním pracujícího lidu. Vláda fízlů, zlodějů, udavačů a zločinců slaví úspěch ohňostrojem hlouposti lidské pakáže. Jak přišla k bohatství KSČ - sama v roce 1921 holá řiť – se nikdo neptá, vždyť pětina „lidu“ byla její součástí.

Smysl pro spravedlnost ale komoušům nechybí, proto udavač Vojtěch Filip napadl kontroly FÚ Ústeckého kraje, které odhalily zneužívání evropských dotací v První (komouši) chráněné dílně Tomáše Horáčka. Není divu, když něco z toho perníčku bylo uloupnuto i ve prospěch KSČM. Zkrátka S lidmi pro lidi!

Zemanův podpisový bonmot

Přibližně od roku 1997 se táhne bramboračka sporu o původně 18,5 milionu odměny, dohodnuté smlouvou, pro právníka Zdeňka Altnera za služby poskytnuté ČSSD. Mezitím dluh, soudně již několikrát potvrzený, dosáhl výše téměř 400 000,- Kč. Pod původní smlouvou je podpis Miloše Zemana jako další bonmot českého hlavního vtipálka. Krásný to příspěvek ke zmenšení státního dluhu. Jen málokterá země ve své historii měla krále i šaška v jedné osobě!

Negr zasloužil víc?

Poslanec Dominik Feri o současnou formu popularity a prezentace jistě nestál. Všechno špatné je ale k něčemu dobré – i v tomto případě! Česká společnost nastavila Zpětné zrcátko sama sobě. Neděsí mne, že byl zbit poslanec, virtuálně si jich výprask zaslouží mnohem víc, včetně těch, co je zvolili. Není zásadní, že byl zbit na ochutnávce vína, to se stává, však to znáte: Moraváci – horká krev! Děsí mne to, co přišlo po tom – negr, dobře mu tak, zasloužil víc a další tok kanálu českých sociálních sítí, plný výroků českých sociálních debilů.

Jak se tváří v tuto chvíli ti pohoršení a dotčení, je-li autorem tohoto komentáře označeno chování většiny české veřejnosti za antisemitské, rasistické a šovinistické? Kam odletěly české holubice, když lid adoruje a aplauduje tomu, že „ten negr dostal na tlamu“? Nejde jen o Feriho, vadilo mi to kdysi i v případě poslance KSČM Dolejše, když byl zbit – nemluvě o tom, že v jeho partě vím o dlouhé řadě těch, kteří by si zasloužili přijít na řadu mnohem dřív a měli by mít přednost.

Prezident na Hrad! Nebo do Číny

Ve chvíli, kdy je svět zděšen novými atentáty islamistických zrůd, je ten domácí zasažen lítostí nad osudem důchodce Jaromíra Baldy, příznivce SPD českého vlastence Tomia Okamury. Čtyři roky žaláře dostal vlastenec-důchodce jen za to, že chtěl vykolejit několik vlaků, aby tak upozornil na nebezpečí islámu a uprchlíků. Hanba! Bojoval za vlast a ta ho odsoudí - Okamura na Hrad! Ale tam už je narváno.

Poté, co straší možnou kandidaturou Václav Klaus senior i Václav Klaus junior, ohlásil kandidaturu i Žvanil roku, Jaromír Soukup. Pokud se ovšem čtenář domnívá, že jde o (špatný) vtip, hluboce se mýlí. Nedávný průzkum ukázal, že Václav Klaus jr. je v žebříčku sázkařských společností na 2. místě a pan otec na místě 5., takže to máme do roku 2043 vystaráno. A ani Jaromír Soukup není bez šance na konci Top 20 bez šance.

Arogance americké politiky se ale ukázala opět v plné nahotě! Nic z uvedených významných událostí se v americkém tisku a televizních kanálech neukázalo ani písmenem. Přitom Miloš Zeman již před svým dalším odjezdem do Číny pohrozil, že nezvýší-li se okamžitě jím slíbené čínské investice do českého průmyslu, že už do Číny nikdy nepřijede, případně tam naopak zůstane.

A to je vše, co jsem zahlédl ve Zpětném zrcátku. Váš Vladimír Mertlík.