Tři muži souložili po dobu pěti lety s kobylami, kozou, krávou a psy

Tři muži souložili po dobu pěti lety s kobylami, kozou, krávou a psy Zdroj: Clearfield County District Attorney

Muži souložili s 9 kobylami, kozou, krávou a několika psy. Zvířata jim přidržoval nezletilý chlapec

Tři muži ve věku 31–41 let z okresu Clearfield v americké Pensylvánii po dobu pěti let denně souložili s minimálně devíti kobylami, krávou, kozou a s nespočtem psů. Ke zvěrstvům docházelo na odlehlé farmě, kde žili, v ohradě, kterou zařídili speciálně k tomuto účelu. Zvířata jim přitom musel přidržovat dnes 16letý chlapec a z aktů muži pořizovali videozáznamy. Soudce jim uložil tresty ve výši až 41 let.

„Jedná se o jeden z nejodpornějších případů tohoto druhu, jakými jsem se kdy zabýval,“ vyjádřil se ke zločinu soudce Paul E. Cherry. Pachatele Matthewa Brubakera, Terryho Wallece a Marca Measnikoffa zatkla policie loni v srpnu po tom, co se na ni obrátil nezletilý chlapec, který byl nucen při souloži se zvířaty asistovat od dětského věku. Nyní jsou vzneseny pravomocné rozsudky.

Při prohledávání farmy policie nalezla sedm poloautomatických zbraní, kamery a několik videozáznamů, na nichž je nahraná soulož mužů se zvířaty. „Ta videa mi vypálila oči a budou ve mne žít do konce dní,“ řekl po zhlédnutí materiálů okresní státní zástupce William Shaw. Také podle něj jde o jeden z nejhorších případů svého druhu za jeho 20letou praxi.

Při výslechu se nejmladší z pachatelů, jednatřicetiletý Brubaker přiznal k tomu, že souložil s každou z devíti kobyl na farmě, s krávou, kozou a svým psem alespoň jednou denně po dobu čtyř nebo pěti let. O tři roky starší Measnikoff se doznal k pohlavnímu styku s kobylami několikrát týdně, že by souložil se psy však popřel. Soudce jim udělil tresty od 20 do 41 let podmíněně za stovky sexuálních styků se zvířaty, krutost ke zvířatům a ohrožování vývoje dítěte. Nad všemi trestnými činy vyjádřili odsouzení lítost. Podle obhájce mužů je uložený trest příliš vysoký vzhledem k tomu, že trojice měla až dosud čistý trestní rejstřík.

Chlapec je nyní v poručnictví, zvířata byla zachráněna a policie jim spolu se Společností pro prevenci páchání krutosti na zvířatech hledá nový domov.