Leonarda da Vinci. Podle mnohých největší genius lidských dějin.

Leonarda da Vinci. Podle mnohých největší genius lidských dějin. Zdroj: Koláž Helena H. Zahrádecká

Život mistra Leonarda. Vychází sto stran o největším géniovi lidských dějin

Kdo byl největším umělcem lidských dějin? Pokud má být měřítkem nejen talent a úroveň uměleckého ztvárnění, ale také schopnost překročit povědomí, znalosti a kontext doby, v níž dotyčný žije, pak to byl určitě Leonardo da Vinci. Za několik dní, přesně 2. května 1502, to bude rovných 500 let, co zemřel Leonardo da Vinci. Podle mnohých největší genius lidských dějin. Reflex o něm připravil stostránkový speciál.

Už pro onu všestrannost, jíž tento renesanční muž disponoval. Nebyl totiž jen umělcem, ale především vizionářem, jenž se navíc snažil převést své poznatky do praxe. A jakkoli se mnohé z nich ukázaly posléze jako nerealizovatelné (není tedy oním praktickým vynálezcem, jak si obsah tohoto slova představujeme dnes), nikdo Leonardovi nevezme, že byl autorem myšlenky, nápadu, prvního podnětu, jenž stál na počátku technologického pokroku celé civilizace.

Rozměr jeho osobnosti dokumentuje koneckonců i to, nakolik zasáhl do dějin moderních konspirací, v nichž má být strážcem skrytého, nám obyčejným smrtelníkům nedostupného světa.

Leonardovu osobnost a dílo nyní popisuje speciál Reflexu na sto stranách, přirozeně s velkým obrazovým doprovodem.

Speciál Leonardo da Vinci si můžete objednat v našem iKiosku >>>

Speciál Leonardo da VinciSpeciál Leonardo da Vinci|Koláž Helena H. Zahrádecká