Kam do kempu?

Kam do kempu? Zdroj: Shutterstock

Nejlepší české a slovenské kempy: Užijte si levnou dovolenou se servisem na úrovni

Všude dobře, doma nejlépe, říká se. Neutrácejte zbytečně peníze ani čas, když si můžete užít skvělou dovolenou nedaleko svého bydliště. Ještě k tomu poznáte spoustu krásných míst, o kterých jste třeba neměli ani tušení. A to všechno v souladu s přírodou a servisem na úrovni.

Kemp Dolce – Královehradecký kraj

Kemp Dolce má nejen úžasnou polohu, ale také je perfektně vybavený. Zejména děti ocení tobogán u vodní nádrže, trampolínu a skákací hrad. Tatínkové zase elektrické šipky a kulečník. Velmi příjemná je i skutečnost, že místa pro svůj karavan si tu nemusíte rezervovat, stačí jen přijet a své místo si vyberete. Velmi oblíbeným místem pro vlahé letní večery je restaurace nebo Buřtárna – venkovní zastřešené posezení s grilem. Týden vám na výlety do okolí rozhodně nebude stačit. Těžko říci, kam vyrazíte jako první. Jestli do Babiččina údolí, za barokem na Kuks nebo do Muzea stavebnice Merkur. Děti určitě budou prosit o Lanový park Jánské lázně nebo Pohádkovou stezku Malou Úpou.

Autokemp Sedmihorky – Český ráj

Český ráj či Hrubá skála jsou samy o sobě pětihvězdičkové lokality. Není proto divu, že se zde nachází nejlepší autokemp pro rodiny s dětmi – Sedmihorky. Najdete tu vše, co k dovolené patří: rybník s písčitou pláží, hřiště, minigolf a dokonce i malou zvířecí farmu. Teenageři zase určitě ocení Wi-Fi připojení. Půjčit si můžete kolo i loď i tábornické a všemožné sportovní vybavení. Otevřeno je po celý rok, takže tu můžete strávit prázdniny i Silvestra. V okolí je spousta míst k výletování. Zkuste třeba dobít hrad Valdštejn nebo Kost a prozkoumejte skalní města, kterých je tu hned několik. Pokud chcete na dovolenou vyrazit karavanem, měli byste si své stání rezervovat už teď.

Autokemp Budišov nad Budišovkou – Moravskoslezský kraj

Nejlepším kempem v poměru cena/nabízené služby se v minulém roce stal Autokemp Budišov nad Budišovkou. Jestli milujete cykloturistiku či houbaření, je to ideální místo právě pro vás. I když budete bydlet ve svém karavanu, nemusíte si snídaně mazat sami. Stačí si je objednat. Večer zase rádi posedíte v restauraci s letní terasou. Nudit se nebudete ani vy, ani vaše děti K dispozici je dětské dřevěné hřiště, DiscGolfPark s osmnácti jamkami a se závodními parametry či ruské kuželky. Na své si zde přijdou i hráči nohejbalu, volejbalu a tenisu. Zaplavat si můžete v bazénu a oběd si ugrilovat na vypůjčeném grilu.

Goralský dvor – Haligovce, směr Stará Ľubovňa/Slovensko

Kemp Goralský dvor s nádechem folklóru najdete jen tři kilometry od Červeného Kláštora. Součástí areálu je skanzen dobových strojů, dotyková zoo farma, letní koliba a slovenská restaurace. Za specialitami severní Spíše a Pienin tak nemusíte udělat ani o krok navíc. I když slunce zrovna nepraží, můžete se koupat ve vyhřívaném bazénu. I dospělí se tu mohou vrátit do dětství a zhoupnout se na houpačkách. Pro kempaře jsou zde připravené dvě plně vybavené kuchyně, prádelna se sušičkou a dokonce i žehlírna. Sociální zařízení je přizpůsobené tělesně postiženým. Na případné nezvané hosty tu čekají dva čtyřnozí fešáci. Velkou atrakcí jsou plavby na voru v malebném prostředí Pieninského národního parku. Za návštěvu určitě stojí i Belianská jeskyně, kde na vás čekají bizarní skalní tvary a sintrové vodopády.

Kamping Belá – Nižné Kamence/Slovensko

Chcete-li si užít horskou turistiku v srdci horského Masívu Malá Fatra, přibrzděte svůj karavan v Kempu Belá. Mezi nejoblíbenější výstupy patří Jánošíkové diery, trek na Veľký a Malý Rozsutec, na Veľký Fatranský Kriváň a také hřebenovky přes Chleb na Hromové na Poludňový Grúň. Také můžete sednout na kolo, které vám tu půjčí, a jet se podívat do Muzea Juraje Jánošíka. Přímo v areálu se nachází malý ranč, kde si zajezdíte na koni. Sociální zařízení je po rekonstrukci, takže se tu budete cítit jako doma. Odpočívat pak můžete v bazénu, na sportovním hřišti nebo u stolního fotbálku. Když si doma zapomenete fén nebo žehličku, není problém si je tu půjčit.