Šéfovi TV Barrandov přivezl prezident na jeho oslavu jako dárek hodinky. A vystoupil se vřelým, přátelským projevem.

Šéfovi TV Barrandov přivezl prezident na jeho oslavu jako dárek hodinky. A vystoupil se vřelým, přátelským projevem. Zdroj: TV Barrandov

V pátek kolem sedmé hodiny večerní dorazil na Soukupovu oslavu prezident
Televize TV Barrandov slaví 10 let vysílání. V dnešní době je bezesporu její nejvýraznější tváří moderátor a majitel mediální skupiny Empress Media Jaromír Soukup.
Realitní magnát Jaromír Soukup volá po zrušení koncesionářských poplatků. Ve studiu nechal dramaticky rozházet peníze
Realitní magnát Jaromír Soukup volá po zrušení koncesionářských poplatků. Na pětitisícovku si nechal dát ředitele ČT Dvořáka
Miloš Zeman v pořadu Jaromíra Soukupa (21.3.2019)
5
Fotogalerie

Pražský hrad Jaromíra Soukupa? Majitel a moderátor TV Barrandov chce kandidovat na prezidenta

Mediální podnikatel Jaromír Soukup hodlá kandidovat v příštích prezidentských volbách. Řekl to v pondělí ve své televizi Barrandov na dotaz divačky. Počátkem letošního roku oznámil Soukup založení politického hnutí List.

Soukup uvedl, že dotazů na svoji případnou prezidentskou kandidaturu dostává řadu. "Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023. A když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jenom okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji," uvedl Soukup. Posléze řekl, že kandidovat skutečně zkusí. "Uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Soukup, který je majitelem mediálních firem Médea Group a Empresa Media, ohlásil letos v lednu založení hnutí List Jaromíra Soukupa. Uvedl tehdy, že chce bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. V půlce března oznámil, že se nechystá být předsedou tohoto hnutí a neplánuje za něj ani kandidovat ve volbách.

Soukup se kolem politiky angažoval už dřív. Pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a později financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Na zprávu ihned zareagovala sázková kancelář Maxi-Tip vypsáním kurzu na jeho vítězství. Kurz stanovila na 1:33. Podle bookmakerů kanceláře tak má větší šanci než např. senátor Jiří Čunek (1:34), ekonom Jan Švejnar (1:41) nebo předseda SPD Tomio Okamura (1:45). Největšími favority podle sázkové kanceláře jsou senátor Pavel Fischer (1:7), poslanec Václav Klaus ml. (1:9) a exprezident Václav Klaus (1:16) „Pan Soukup má u části voličů nezanedbatelnou podporu, což se odráží i na zájmu sázkařů. Prezidentské volby jsou pro naše klienty velice atraktivní, proto kromě sportovních sázek nabízíme i zajímavé společenské,“ okomentoval pro reflex.cz možnosti sázení u Maxi-Tipu předseda představenstva Karel Kabrna.