Video placeholde

Budu primátor, s Babišem jsme mluvili o vládním angažmá. Kvůli dresu ANO jsem za zločince, říká Petr Stuchlík

Lídr, který ale nevede pražskou buňku hnutí ANO, není ve vedení strany a je řadový zastupitel. Petr Stuchlík si tak připadá, vliv totiž může mít prý i bez funkcí. Věří, že bude pražský primátor a že voliči jeho snahy ocení. Kvůli dresu hnutí ANO je teď za zločince. A to i pro lidi, kterým pomohl. Nelituje a s Andrejem Babišem je v pravidelném v kontaktu.

Bavili se dokonce o jistém vládním angažmá, které ale Stuchlík nechce specifikovat. Říká nicméně, že by ho přijal. Naznačuje, že by mohlo být spojené s finančnictvím a penzemi, kterým údajně rozumí. Trestní stíhání Babiše pro Stuchlíka teď zásadní problém není. Tvrdí, že člověk si nemůže vybírat, a pokládá si otázku, jestli by bylo lepší mít v čele státu čistého člověka, který by ale byl špatný manažer. Jeho další postoj pak určí podoba případné obžaloby.

Stuchlík nebere 3 miliony, které daroval hnutí ANO, jako investici. Byla to prý jeho podmínka pro vstup do politiky. Tvrdí, že nechtěl být nikomu zavázaný. Maximální částku věnoval i proto, že si to mohl dovolit. Stojí si za tím, že se tak trochu obětoval. Je ale prý běžec na dlouhou trať a věří, že se do čela hlavního města dostane. Do koalice ale nechce jít za každou cenu.

Koalice podle Stuchlíka nefunguje hlavně v dopravě. Piráti prý problémy neřeší a dalším uskupením to vadí. Stuchlík říká, že v opozici kritizovali, ale teď se chovají ještě hůř. Úředníci na magistrátu podle něj říkají, že nezažili takovou rozhodovací impotenci. Tibetské vlajky Pražany nezajímají, když musí stát v kolonách.

Jak často je teď Petr Stuchlík v kontaktu s premiérem a o čem si píší? Proč podle něj možná není ideální, mít v čele státu a institucí lidi čisté jako lilie? V čem stihl Andreje Babiše osud všech premiérů? A proč si Petr Stuchlík myslí, že bude primátor?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>