Americké námořnictvo vyráží do boje proti dronům.

Americké námořnictvo vyráží do boje proti dronům. Zdroj: Wikimedia

Americké námořnictvo vyráží do boje s malými drony. Inspiruje se u Star Wars

Americké námořnictvo sestavuje tým inženýrů, vědců, a také hackerů, který by měl vyvíjet postupy pro efektivní boj s hejny malých komerčních dronů. Ty jsou velmi levné, ale při správném použití mohou napáchat velké škody. Účinné nasazení komerčních dronů předvedli bojovníci různých frakcí v Sýrii a nedávno jsme zase byli svědky chaosu, jaký rozpoutaly malé drony na velkých letištích v Londýně, Dubaji a Newarku.

US Navy nežijí v minulosti. Dokazují to i tím, že tým pojmenovali podle Jyn Erso, sympatické a tragické hrdinky pozoruhodného filmu Rogue One ze světa Star Wars. Tuto postavu bojovnice rebelů ve filmu ztvárnila britská herečka Felicity Jones.

Zmíněný projekt JYN představuje nejnovější krok v intenzivním úsilí Pentagonu vyvinout nové systémy a postupy obrany proti útokům laciných dronů. Tyto drony jsou dnes k dispozici ve značném množství a po nenáročných úpravách mohou být kdykoliv nasazeny do boje. Pro námořníky je proto důležité, aby získali výhodu nad komerčními drony, které mohou zaútočit proti zařízením i jednotkám námořníků prakticky kdekoliv na světě.

Více se dozvíte v článku na webu VTM.zive.cz >>>