Video placeholde

315 milionů vteřin vysílání. Prima COOL slaví 10 let a pořádá velkou párty

V pondělí 1. dubna v 18.00 uběhlo přesně 10 let od spuštění jednoho z prvních českých tematických kanálů – Prima COOL. Oslavy vyvrcholí 10. dubna zahájením první z řady plánovaných událostí s názvem COOL Night Party. Co vše má za sebou Prima COOL za svých úctyhodných 315 360 000 vteřin vysílání?

Za deset let svého života toho dokázala opravdu hodně. Do rodiny skupiny Prima se narodila v roce 2009 jako její druhý člen. Snad aprílové datum zrození ji předurčilo k tomu, že dostala do vínku humor, nadsázku a specifický grafický outfit. „Své COOLatiny oslaví Prima COOL nejen další ikonickou grafikou, ale také zahájením nové tradice, a první z řady plánovaných COOL Night Parties se uskuteční 10. dubna v Retro Music Hall. Slavit se ale bude i v průběhu celého roku v našich COOL zónách na většině významných festivalů, jichž je Prima COOL dlouhodobým partnerem,“ říká marketingový ředitel skupiny Prima Aleš Pýcha.

Na eventu COOL Night Party si návštěvníci užijí set hned pěti DJanes a COOL komando. Nově vzniklé COOL kempy divákům umožní vyzkoušet a osvojit si základy nejen street artu, ale i adrenalinových sportů jako wakeboarding, snowboarding, jízda na raftu, skoky do vody, skateboarding a bojové sporty. Tyto víkendové kempy budou probíhat pod taktovkou profesionálů, přičemž na účastníky bude čekat rozmanitý COOL doprovodný program včetně večerní grilovačky a afterparty.

Celoplošně šířená stanice Prima COOL měla již od počátku bavit své diváky seriály, filmy a zábavnými pořady. Vlajkovou lodí kanálu je seriál Teorie velkého třesku, jehož nejnovější, a zároveň finální 12. sérii vysílá Prima COOL současně s USA. Tento sitcom ze života dvou géniů, Leonarda a Sheldona, a jejich blízkých, kteří stejně jako oni dva i přes svou skoro až nadpozemskou inteligenci tápou v každodenním životě, je právoplatně nejsledovanějším seriálem stanice Prima COOL v prime time, na jehož epizody se v této době dívá v průměru 162 000 diváků v CS 15+. Za deset let měli diváci možnost zhlédnout  3 581 epizod seriálu Teorie velkého třesku, což je 4 297 217 vteřin, čili 49 dní, 17 hodin, 40 minut a 17 vteřin seriálu Teorie velkého třesku v kuse.

Dalším oblíbeným komediálním seriálem jsou Simpsonovi, příběhy neobyčejně obyčejného života žluté animované rodinky ze Springfieldu. První díl se na COOLu objevil na Nový rok 2010, nyní se pyšní aktuální 30. sérií, která běží stejně jako Teorie velkého třesku souběžně s USA. Tento nejdéle vysílaný americký seriál na televizní obrazovce baví diváky natolik, že už byly několikrát na Prima COOL vysílány maratóny aneb nahuštěné formáty žluté zábavy. Celkově se tak fanoušci žlutého humoru mohli na Prima COOL nasmát u 19 921 epizod seriálu Simpsonových, což je 25 168 526 vteřin, čili 291 dní, 7 hodin a 15 minut a 26 vteřin seriálu Simpsonových v kuse.