Tereza Florová

Tereza Florová Zdroj: Archív

Hvězda Reflexu: Tereza Florová se po šestileté pauze protančila k titulu mistryně ČR

Hvězda Reflexu je celoroční projekt, ve kterém proti všudypřítomným špatným zprávám nasazujeme ty dobré. Každý měsíc upozorníme na pět lidí, jimž se povedlo něco užitečného, vyplavali z českého rybníčku a dozvěděl se o nich svět či se postavili čelem zlu. Smyslem projektu je systematicky registrovat osobnosti a jejich skutky, které lze směle označit za hvězdné hodiny této země. Na začátku roku 2020 všechny takto vybrané Hvězdy Reflexu uctíme uspořádáním speciálního kulturního večera.

Jedním z důkazů, že projekt Hvězdy Reflexu mezi čtenáři zarezonoval, je dopis pana Jaroslava Kučery, který k nám dorazil 27. února. Autor v něm píše: „Dobrý den, dnes jsem si všiml Vaší reportáže Skutky a lidé. V prvé řadě se jedná o výborný počin. Měl bych jeden příběh, jenž by Vás mohl zajímat. V roce 2012 se mistryní České republiky dospělých v latinskoamerických tancích stala Tereza Florová. Načež přišla šestiletá (!) pauza, během které se jí narodily dvě děti. A teď, v sobotu 23. 2. 2019, se Tereza Florová se svým novým tanečním partnerem z Rumunska stala po sedmi letech znovu mistryní České republiky ve stejné kategorii. Současné se jako dvojice vrátili do Top 50 světového žebříčku a pořád stoupají. Její příběh je absolutně výjimečný, v našem sportu se nic podobného ještě nikdy nestalo.“

S chutí tuto divokou čtenářskou kartu přijímáme za svou jako inspiraci pro každého, kdo má pocit, že se ocitl v situaci, odkud není návratu. Je to nesmysl. Pokud to dokázala dvojnásobná matka po takové době a v disciplíně, kde se vzhled a fyzická forma opravdu „nedají okecat“, dokáže to každý.