Video placeholde
Cirk La Putyka: Memories Of Fools v Berlíně
Cirk La Putyka: Memories Of Fools v Berlíně
Cirk La Putyka: Memories Of Fools v Berlíně
Cirk La Putyka: Memories Of Fools v Berlíně
Cirk La Putyka: Memories Of Fools v Berlíně
22
Fotogalerie

La Putyka v Berlíně: Devět performerů, 177 představení, mezinárodní úspěch českého nového cirkusu

Sál berlínského CHAMÄLEON THEATRU je krásný, jak vystřižený z muzikálu Kabaret. Jen větší. Kulaté, dřevěné stolky s židlemi, přítmí. Číšníci a číšnice roznášejí během show pivo, víno a koktejly. Sem, do slavného komerčního varieté v centru Berlína, se po třech letech vrací český CIRK LA PUTYKA principála Rosti Nováka mladšího s novinkou MEMORIES OF FOOLS, Vzpomínky bláznů. Velkou reportáž z Berlína najdete v tištěném Reflexu.

Devět špičkových performerů Cirku La Putyka sem, do Berlína, přijelo letos v únoru. Musejí odehrát 177 představení, každý večer kromě pondělí, v sobotu dvakrát. O tom, jak si jeden český kluk v dětském pokojíčku řekne: „Budu kosmonautem!“ Na jednom z představení nového cirkusu, které má kromě geniálních akrobatických čísel taky dojemný příběh, jsme se byli podívat; podívejte se i vy.

„Vypnu si pračku a hned jsem u vás,“ slibuje nám před Chamäleonem Kristýna Milaberská, produkční La Putyky, těsně po představení. Nejen lidská těla, ale i kostýmy dostávají tady, v Berlíně, pořádně zabrat. Jen jeden převlek, zajíček (uvidíte ho na videu), se prát nesmí: má srst, a tak se může jenom nastříkat vodkou s vodou. Případný alkoholový odér se pak zamaskuje osvěžovačem textilu.

Kristýna už tenhle náročný půlroční maratón jednou zažila: v roce 2016, když v Chamäleonu La Putyka hrála inscenaci Roots. Letos sem na přípravnou fázi před premiérou přestěhovala nejen režiséra Rosťu Nováka a celý jeho tvůrčí tým, ale třeba i kostýmní dílny, fyzioterapeutku a kadeřnici.

„Výrazně finančně si company hostováním v Berlíně nepomůže, ale je to pro La Putyku vynikající příležitost a velká prestiž. Sem, do Berlína, přijedou důležití lidé, kteří by se na nás v Praze třeba nikdy nedostali,“ říká Kristýna.

Velkou reportáž z Berlína najdete v tištěném Reflexu č. 14, který vychází ve čtvrtek 4. dubna 2019.

Reflex 14/2019Reflex 14/2019|Archív